Χρήστος Χωμενίδης: «Ο παππούς μου ήταν ένας από τους 4 ιδρυτές του ΕΑΜ και ο μόνος που εκτελέστηκε» (video)
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε στο «The 2Night Show» τον Χρήστο Χωμενίδη. Ο συγγραφέας των best seller αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, για τον συνονόματο παππού του:
Διαφήμιση - Advertisement
«Ο παππούς μου, Χρήστος Χωμενίδης, ήταν ένας από τους 4 ιδρυτές του ΕΑΜ και ο μόνος από τους ιδρυτές που εκτελέστηκε. Θεωρώ ότι είχε ένα τέλος, το οποίος ήταν αντάξιο της πορείας του.
Πέθανε πολύ νέος, 43 χρονών. Ήταν ανάμεσα στους 11 ανθρώπους που κρέμασαν στα Ψηλά Αλώνια στην Πάτρα, τον Μάιο του 1944.
Η τελευταία του επιθυμία ήταν απίστευτη, το έμαθα σχετικά πρόσφατα. Τους πήγαν στην πλατεία για εκτέλεση στις 4 το πρωί.
Ο παππούς μου ζήτησε να μιλήσει - τα Ψηλά Αλώνια είναι αστική περιοχή - και είπε στον κόσμο που τον άκουγε πίσω από τα κλειστά παράθυρα: έρχεται η απελευθέρωση, τελειώνει ο πόλεμος, θα χάσουν οι Γερμανοί και αυτά τα οποία κερδίσαμε με αίμα και θυσίες, πρέπει να τα φυλάξουμε ως "κόρη οφθαλμού" για να χτίσουμε μία δημοκρατία κοινωνική, οικονομική και πολιτική, η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη. Αυτόν τον λόγο τον έβγαλε τρία λεπτά πριν τον κρεμάσουν. Συνεπώς δεν μπορώ παρά να είμαι περήφανος για τον παππού μου».
Σχόλια