Breaking News

ΣΕΓΑΣ και ΕΟΤ αναζητούν λύσεις για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης της Πάρνηθας (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, επισκέφτηκε χθες, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, η ομοσπονδία διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια άριστες σχέσεις με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με τη συνεργασία των δύο πλευρών να βρίσκει άριστη εφαρμογή την περίοδο του Μαραθωνίου της Αθήνας, όταν κορυφώνονται οι από κοινού δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου παρευρέθηκαν ακόμα ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης και ο εκ των αντιπροέδρων Γιώργος Καλαντζής, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της επαναλειτουργίας της εγκατάστασης της Πάρνηθας.

Πρόκειται για ένα χώρο, που κάποτε αποτελούσε πρότυπη αθλητική κυψέλη σε υψόμετρο, διαθέσιμη για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά και για άλλα αθλήματα, η οποία ωστόσο έχει υποστεί κατά επανάληψη μεγάλες ζημιές από φυσικές καταστροφές με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί.

Η κα. Γκερέκου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να διερευνήσει το καθεστώς που διέπει το χώρο και τις προϋποθέσεις αποκατάστασης των ζημιών για την επαναλειτουργία του, καθώς η εγκατάσταση της Πάρνηθας θα μπορούσε να λειτουργήσει, πέρα από τη χρήση της από το ΣΕΓΑΣ, και ως σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο Λεκανοπέδιο.