Breaking News

Μ. Παγώνη για Μαρινέλλα: «Όσο λιγότερα γνωρίζει ο ασθενής τόσο το καλύτερο, η ψυχολογική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ματίνα Παγώνη μίλησε την Τετάρτη (2/10) στην εκπομπή Buongiorno για την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Υγεία», μετά το εγκεφαλικό που υπέστη στη σκηνή του Ηρωδείου πριν από μία εβδομάδα. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε:

«Όπως έγραψαν και οι συνάδελφοι στο ανακοινωθέν, η κατάσταση είναι κρίσιμη χωρίς μείζονες επιπλοκές. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και έναν πυρετό να κάνει, είναι αναμενόμενο και δεν μας ανησυχεί. Αυτό που έχει σημασία για κάθε ασθενή είναι ότι, κάθε 24ωρο που περνάει είναι πολύτιμο όταν δεν έχει επιπλοκές και βελτιώνεται.

Παραμένουμε στο ό,τι η κατάστασή της είναι κρίσιμη, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια δεν γίνονται καλά από τη μία στιγμή στην άλλη, θέλουν μεγάλο χρόνο.

Οι γιατροί, ανάλογα με τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο σε τακτά διαστήματα, θα κρίνουν πώς θα κινηθούν. Από ό,τι φαίνεται, η φαρμακευτική αγωγή έχει αποδώσει και περιμένουμε να μπούμε στη φάση της σταδιακής βελτίωσης.

Από ό,τι ξέρω, η Μαρινέλλα δεν βρίσκεται σε καταστολή. Ωστόσο, αυτά είναι θέματα των συναδέλφων μου και δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοιες λεπτομέρειες...


Η Μαρινέλλα έχει επαφή με το περιβάλλον, αλλά ο ασθενής όσο λιγότερα γνωρίζει τόσο το καλύτερο είναι, όταν βρίσκεται σε μία μονάδα. Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσεις στον ασθενή λεπτομέρειες. Θα της είπαν ότι υπήρξε ένα περαστικό επεισόδιο και ότι τώρα πηγαίνουμε σε βελτίωση. Η Μαρινέλλα είναι μία έξυπνη γυναίκα και δεν χρειάζεται να της πεις περισσότερα, γιατί η ψυχολογική κατάσταση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο».