Breaking News

Μάρκος Σεφερλής για όλα: «Ο κόσμος φοβάται να πει αυτό που αισθάνεται - Δεν κοροϊδεύω το Nemo, σατιρίζω» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε σχετικά με το σατιρικό του σκετς για το Nemo στο Δελφινάριο, ο Μάρκος Σεφερλής μίλησε για όλους και για όλα. 
Λίγο πριν αναχωρήσει για τις παραστάσεις του στην Κύπρο, ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός είπε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα»:

«Ευχαριστώ τον Μιχάλη Ρέππα για τα καλά λόγια που είπε για μένα. Τον ευχαριστώ που επιτέλους είπε μία ξεκάθαρη απάντηση για τη σάτιρα. Δεν ξέρω ποιοι είναι "ποιοτικοί" ηθοποιοί. Από την άλλη δεν υπάρχει ποιοτικόμετρο για να μετρήσει και να καθορίσει τι είναι ποιοτικό και τι όχι. Όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνω καμία προσπάθεια να με αποδεχτούν οι "ποιοτικοί" ηθοποιοί. Εγώ θέλω να με αποδέχονται οι ποιοτικοί άνθρωποι κι ευτυχώς όλα αυτά τα χρόνια καινούριες γενιές μεγαλώνουν με τα αστεία μου και τις παραστάσεις μου και ίσως αυτό ενοχλεί, γιατί επηρεάζω τα παιδιά με τα μηνύματα που περνώ μέσα από τις παραστάσεις μου.

Ο κόσμος φοβάται να μιλήσει, φοβάται να πει αυτό που αισθάνεται, φοβάται να δείξει αυτό που τον ευχαριστεί. Δεν έχω εμμονές, δεν είμαι άνθρωπος που ψάχνεται για να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις. Δεν ξυπνώ το πρωί έχοντας βάλει στόχο να "χτυπήσω" κάποιον. Εγώ απλά βγαίνω και αμύνομαι.

Μπράβο στον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο που τόλμησε και το είπε αυτό (σ.σ. για τον Φώτη Σεργουλόπουλο), γιατί πολλοί θέλουν να πούνε πολλά για πολλούς αλλά φοβούνται. Πρέπει να τολμάμε και να λέμε αυτό που νιώθουμε κι ας ρίχνουμε γροθιά στο μαχαίρι...


Δεν κοροϊδεύω το Nemo, σατιρίζω. Έχει μεγάλη διαφορά η μία λέξη με την άλλη. Όσοι λένε για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν δει την παράσταση. Τους προσκάλεσα να έρθουν να δούνε πως καταπιάνομαι με το θέμα και μετά να με κρίνουν. Τόσα χρόνια έχω σατιρίσει πάρα πολλούς, πολιτικούς, τραγουδιστές... όποιος είναι στην επικαιρότητα. Δεν βγήκε κανένας να πει το παραμικρό. Όταν κάνω έναν ήρωα που έχει σχέση με την ομοφυλοφιλία, πέφτουν όλοι να φάνε μόνο εμένα. Κι άλλοι σατιρίζουν. Άρα δεν είναι το πρόβλημα η ομοφυλοφιλία αλλά ο Σεφερλής. Ενοχλεί ο Σεφερλής για όλα αυτά που λέει γενικότερα. Η σάτιρα δεν δυσφημεί, δεν συκοφαντεί, αλλά μεγεθύνει ένα στοιχείο για το οποίο κάποιος ξεχωρίζει... Λένε, χωρίς να ξέρουν, τι σημαίνει η σάτιρα. Μου υποδεικνύουν πώς να κάνω τη δουλειά μου.

Γέλασα με το βιντεάκι που έκαναν η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Μπέζος, οι άνθρωποι κάνουν κωμωδία, Ο Γιάννης κάνει τον γκέι που έκανε στους "Απαράδεκτους" και η Δήμητρα την "ηλίθια", έτσι την αποκαλεί ο Γιάννης στο σκετσάκι αυτό. Πάλι δεν είδα καμία αντίδραση ότι είναι σeξιστικό το αστείο, ότι την αποκαλεί "ηλίθια" κι ότι εκείνη του λέει "είσαι ακόμα γκέι; ". Αν καθόμαστε να αναλύουμε την κάθε λέξη που λέγεται στην κωμωδία, παύουμε να κάνουμε κωμωδία».