Breaking News

Η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης - Συγκίνησε ο πιλότος του F-16 (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Την παρέλαση παρακολούθησε και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Βασίλης Πάλμας.


Νωρίτερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού, παρουσία του Νίκου Δένδια...


Συγκίνησε, κατά τη στρατιωτική παρέλαση, το μήνυμα του πιλότου του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα! Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος, με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα μας, προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!», ανέφερε ο Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου, συνομιλώντας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε: «Κύριε Σμηναγέ, τιμάμε σήμερα τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που καθημερινά αναμετρώνται με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα. Ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια Πολλά!».