Breaking News

Bob Yerkes: Πέθανε ο διάσημος κασκαντέρ του Χόλιγουντ που ντούμπλαρε τον Paul Newman και τον Arnold Schwarzenegger (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο Bob Yerkes, ο κασκαντέρ του Χόλιγουντ που εργάστηκε σε πολλές ταινίες και ντούμπλαρε γνωστούς ηθοποιούς.

Σύμφωνα με το Deadline, o πρώην κασκαντέρ πέθανε το πρωί της περασμένης Τρίτης (1/10) στο σπίτι του στο Northridge της Καλιφόρνια.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η συνάδελφός του κασκαντέρ, Darlene Williams Bostock, η οποία μεγάλωσε προπονούμενη με τον Yerkes.

«Είμαι τρομερά λυπημένη που άκουσα ότι ο μέντοράς μου και προπονητής κασκαντέρ Bob Yerkes πέθανε σήμερα το πρωί στο Northridge της Καλιφόρνια. Ο Bobby άνοιξε την πόρτα του σπιτιού και της αυλής του σε όλους, που είτε χρειάζονταν ένα μέρος για να μείνουν είτε να εκπαιδευτούν για δουλειά... Δε θα είχα κάνει καριέρα στα ακροβατικά χωρίς τον Bob Yerkes. Δε θα υπάρξει ποτέ άλλος Bob Yerkes! Η καρδιά μου είναι ραγισμένη. Είμαι περήφανη και τιμή μου που τον γνώρισα. Ήταν ένας πραγματικός θρύλος!», έγραψε στο Facebook...


Γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1932 στην κομητεία του Λος Άντζελες, ο Bob Yerkes μπήκε σε τσίρκο ως ακροβάτης όταν ήταν 15 ετών. Έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στην ταινία "Julia Misbehaves" (1948).

Στη συνέχεια ντούμπλαρε πολλούς γνωστούς ηθοποιούς, όπως οι Paul Newman, Robert Duvall και Arnold Schwarzenegger, παίζοντας σε ταινίες όπως "Airport" (1970), "Earthquake" (1974), "The Towering Inferno" (1974), "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi" (1983), "Ghostbusters" (1984), "Back to the Future" (1985), "Ferris Bueller's Day Off" (1986), "Who Framed Roger Rabbit" (1988), "Honey, I Shrunk the Kids" (1989), "Hook" (1991), "Batman Forever" (1995) και "Poseidon" (2006). Η τελευταία του δουλειά στον κινηματογράφο ήταν το 2017 στην ταινία "Killing Hasselhoff".

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Bob Yerkes εκπαίδευσε αρκετούς κασκαντέρ στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο Λος Άντζελες.