Breaking News

Bραβεία Όσκαρ: Η ελληνική ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσονας Φωτήλας, ανακοίνωσε ότι η ταινία «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα θα συμμετάσχει στη διαδικασία των βραβείων Όσκαρ.

Η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Ιάσονα Φωτήλα, για τη συνεδρίαση της Επιτροπής και την επιλογή της Ελληνικής Υποψηφιότητας για τα Βραβεία Όσκαρ:

«Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 η Επιτροπή Επιλογής της ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων OSCAR. Στην διαδικασία συμμετείχαν 6 μέλη της επιτροπής και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των OSCAR, της ταινίας "Η Φόνισσα", της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία. Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Αν. Μίχου και Ν. Πλατύραχου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους».

Η ιστορία της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της χήρας Χαδούλας στη Σκιάθο του 20ού αιώνα. Παίζουν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Μαρία Πρωτόπαππα, η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Έλενα Τοπαλίδου, η Γεωργιάννα Νταλάρα, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Γιάννης Τσορτέκης κ.α...


Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποσπώντας έξι βραβεία, ενώ η επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 2023 στο Θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα. Η προβολή στις υπόλοιπες κινηματογραφικές αίθουσες της ελληνικής επικράτειας ξεκίνησε την ίδια ημέρα.

Η ταινία - σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα και σενάριο της Κατερίνας Μπέη - είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.


Με πληροφορίες από: wikipedia