Breaking News

Πυροβολισμοί κοντά στη λέσχη γκολφ του Τραμπ - «Είμαι ασφαλής, δε θα παραδοθώ ποτέ» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής, μετά από πυροβολισμούς «στην περιοχή του», ανακοίνωσε το επιτελείο του. Οι αμερικανικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας «πιθανός ύποπτος» βρίσκεται υπό κράτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το μεσημέρι της Κυριακής (15/9) σημειώθηκε περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά στη λέσχη γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ (Trump International Golf Club), στο West Palm Beach της Φλόριντα.

Οι αμερικανικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας «πιθανός ύποπτος» βρίσκεται υπό κράτηση.

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισαν την κάννη ενός τουφεκιού να περνά μέσα από μερικούς θάμνους και άνοιξαν πυρ εναντίον του, δήλωσαν αξιωματούχοι. Το FBI είπε ότι ο Τραμπ ήταν περίπου 275 έως 455 μέτρα μακριά εκείνη τη στιγμή.

Στο σημείο βρέθηκαν αργότερα ένα πυροβόλο όπλο τύπου AK47, μαζί με δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.

Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε τον ύποπτο να τρέχει από κάποιους θάμνους και να επιβιβάζεται σε ένα μαύρο αυτοκίνητο Nissan, αφού οι πράκτορες τον είχαν πυροβολήσει πολλές φορές. Ο μάρτυρας τράβηξε φωτογραφία του οχήματος και της πινακίδας και το σταμάτησαν αργότερα στην κομητεία Μάρτιν.

Ο ύποπτος συνελήφθη. «Μετά από αυτό, καλέσαμε τον μάρτυρα του συμβάντος, ο οποίος τον αναγνώρισε ως το άτομο που είδε να τρέχει έξω από τους θάμνους και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ric Bradshaw.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανώνυμες αστυνομικές πηγές, κατονόμασαν τον ύποπτο ως τον 58χρονο Ryan Wesley Routh από τη Χαβάη.

Το BBC Verify βρήκε προφίλ κοινωνικών μέσων που ταιριάζουν με αυτό το όνομα. Υποδεικνύουν ότι ο Routh ζήτησε από ξένους μαχητές να πάνε στην Ουκρανία για να πολεμήσουν ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Routh κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για μία σειρά από αδικήματα στην κομητεία Guilford της Βόρειας Καρολίνας, μεταξύ 2002 και 2010, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο CBS News, με το οποίο συνεργάζεται το BBC...


Σε ένα email προς τους υποστηρικτές του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαι ασφαλής και καλά. Τίποτα δεν θα με καθυστερήσει. Δε θα παραδοθώ ποτέ!».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις ενημερώθηκαν για το περιστατικό στο Trump International Golf Club, όπου ο πρώην πρόεδρος προπονείτο. «Με ανακούφιση μαθαίνουν ότι είναι σώος και αβλαβής. Θα ενημερώνονται τακτικά από τις ομάδες τους», καταλήγει η ανακοίνωση...

Το περιστατικό έρχεται δύο μήνες αφότου ένας ένοπλος επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Butler της Πενσυλβάνια.

Πληροφορίες από: BBC