Breaking News

Πέθανε ο τραγουδιστής Tommy Cash, αδερφός του θρύλου της κάντρι Johnny Cash (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Αμερικανός τραγουδιστής της κάντρι Tommy Cash, ο μικρότερος αδερφός του αείμνηστου Johnny Cash.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε το Mουσείο Johnny Cash, το οποίο άνοιξε τον Μάιο του 2013 στο Νάσβιλ του Τενεσί, για να τιμήσει τη ζωή και τη μουσική του σούπερ σταρ της κάντρι Johnny Cash, που συχνά αναφέρεται ως ο «Άνθρωπος με τα Μαύρα».

Σύμφωνα με το Deadline, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Mουσείου, Bill Miller, έγραψε στο Instagram στις 14 Σεπτεμβρίου: «Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο κόσμος έχασε ένα λαμπερό φως χθες το βράδυ με τον θάνατο του Tommy Cash. Η (σύζυγός μου) Shannon κι εγώ χάσαμε έναν πολύ, πολύ αγαπημένο φίλο χθες το βράδυ. Τον ήξερα για πάνω από 50 χρόνια. Ο Tommy Cash ήταν πιστός υποστηρικτής του Μουσείου Johnny Cash και ένα πολύ αγαπημένο μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μας, καθώς και ένα πολύ σεβαστό μέλος της μουσικής βιομηχανίας. Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος θα λείψει πολύ στους φίλους του και στους πολλούς πιστούς θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Παρακαλώ κρατήστε στις προσευχές σας την αγαπημένη σύζυγο του Tommy, τη Marcy και την οικογένειά του».

Ο αδερφός του τραγουδιστή, ο Johnny Cash, είχε πεθάνει στις 12 Σεπτεμβρίου 2003. Ο Tommy Cash, ο οποίος ήταν οκτώ χρόνια νεότερος, πέθανε την περασμένη Παρασκευή (13/9), μια μέρα μετά την 21η επέτειο από τον θάνατο του αδερφού του...


Γεννημένος στις 5 Απριλίου 1940 στην πόλη Dyess του Αρκάνσας, ο Tommy Cash ήταν το νεότερο από τα επτά αδέρφια, μεταξύ των οποίων και η αδερφή και συνάδελφός του Joanne Cash. Κατατάχθηκε στον στρατό των ΗΠΑ, υπηρετώντας ως DJ στο ραδιοφωνικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια, στα πρώτα βήματα της καριέρας του, συνεργάστηκε με τον τραγουδοποιό Hank Williams Jr.

Το 1968 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ "Here’s Tommy Cash". Έναν χρόνο αργότερα, το τραγούδι του "Six White Horses" - ένας φόρος τιμής στους John F. Kennedy, Robert F. Kennedy και Martin Luther King - έφτασε στο Νο. 4 στο Billboard top 10 Hοt Country Songs chart. Στα charts μπήκαν επίσης και τα τραγούδια "One Song Away" και "Rise and Shine". 


Το 1990, είχε συνεργαστεί με τον αδερφό του Johnny Cash στο single "Guess Things Happen That Way".