Breaking News

ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής - Κασσελάκης: «Θα λογοδοτήσω στον λαό του κόμματος» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ξανά στις κάλπες, καθώς αργά το μεσημέρι της Κυριακής (8/9) γνωστοποιήθηκε ότι υπερψηφίστηκε η πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση (7/9) της Κεντρικής Επιτροπής, μετά την πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη, η πρόταση μομφής κατατέθηκε από τους «87», με συνολικά 100 υπογραφές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στηρίχθηκε από τον Παύλο Πολάκη.

Η μυστική ψηφοφορία, με κάλπη, έγινε την Κυριακή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη υπερψηφίστηκε με 163 «ναι».

Να σημειωθεί ότι απαιτούνταν 148 ψήφοι - επί του συνόλου των 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής - και η πρόταση μομφής συγκεντρώνει περισσότερες ψήφους...


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι λυτρωμένος επειδή φάνηκε σε όλους η μομφή που βιώνει κάθε μέρα, από την ημέρα που εξελέγη.

«Η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος επιστράτευσαν πρακτικές που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, καταφεύγοντας να εξευτελίσουν τα αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, φορώντας τους κουκούλα. Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης...


Το αποτέλεσμα δρομολογεί τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να  οδεύει ξανά στις κάλπες.

Σύμφωνα με το Open, στελέχη του κόμματος λένε ότι το Έκτακτο Συνέδριο μπορεί να ανατρέψει τη μομφή που υπερψήφισε η Κεντρική Επιτροπή, διατηρώντας τον Κασσελάκη στην ηγεσία. Από την πλευρά τους τα στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της μομφής, υποστηρίζουν ότι το Έκτακτο Συνέδριο θα πρέπει απλά να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τις εκλογές. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο «χάρτης» των εξελίξεων.