Breaking News

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κινηθεί νομικά κατά του πρώην φυσικοθεραπευτή του

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τη συνέντευξη του πρώην φυσικοθεραπευτή του, Ζερόμ Μπιάνκι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του.

Μετά το περιστατικό έντασης στο τουρνουά του Μόντρεαλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα το τέλος της συνεργασίας του με τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, ο οποίος ήταν προπονητής του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Equipe», ο πρώην φυσιοθεραπευτής του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Ζερόμ Μπιάνκι, μίλησε για τη σχέση του αθλητή με τον πατέρα του και πρώην προπονητή του.

Το Tennis24 επικοινώνησε με τον εξουσιοδοτημένο δικηγόρο της οικογένειας Τσιτσιπά, κ. Θανάση Παπαθανασίου, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Σχετικά με την αναδημοσίευση του άρθρου της γαλλικής εφημερίδας “L’Equipe” με περιεχόμενο δηλώσεων του πρώην φυσιοθεραπευτή του Στέφανου Τσιτσιπά, Ζερόμ Μπιανκί, με τον οποίον η συνεργασία έληξε το 2022, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η οικογένεια Τσιτσιπά έχει δώσει εντολή στο δικηγορικό γραφείο Παπαθανασίου-Confino (Παρίσι), όπως προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια της οικογενείας, που επλήγη από τις δηλώσεις του εν λόγω φυσιοθεραπευτή. Θα ενημερωθείτε σύντομα για την εξέλιξη της υπόθεσης».

Ο Ζερόμ Μπιάνκι είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα «Equipe» για τη σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον πατέρα του, Απόστολο:

«Ο Απόστολος είναι ευγενικός, αλλά κι υπερβολικός. Αγαπά πολύ τον γιο του. Η σχέση τους όμως, εδώ και χρόνια δεν ήταν σταθερή κι έκανε μόνο κακό. Οι σκοτεινές στιγμές του προέρχονται από εκεί. Ο πατέρας του μιλούσε τόσο πολύ που δεν άκουγε, παρά μόνο τον εαυτό του. Εξαιτίας του πατέρα του, αρκετοί παίκτες δεν ήθελαν να προπονούνται πλέον μαζί του στα τουρνουά. Δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην προπόνηση επειδή μιλούσε συνεχώς. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και δεν αφήνει χώρο ούτε για οξυγόνο.

Κάθε φορά που σκεφτόταν να σταματήσει τη συνεργασία με τον πατέρα του, η μητέρα του έτρεχε να του πει να μην το κάνει, γιατί “είχε αφιερώσει τη ζωή του γι’ αυτόν” και τον έκαναν να νιώθει ένοχος. Προσπαθούσε να απελευθερωθεί, αλλά λόγω της τόσο στενής σχέσης τους δεν ήταν δυνατόν. Και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει χρόνο. Νιώθω άσχημα γι’ αυτόν, γιατί είναι, θεωρώ, ο πιο ποιοτικός παίκτης. Έφτασε πλέον σε ηλικία που κατάλαβε ότι η καριέρα του δεν έφτασε εκεί που θα έπρεπε να είναι, να έχει κατακτήσει δηλαδή Grand Slam. Είναι θαύμα το ό,τι έχει πάρει τους τίτλους που έχει πάρει μέσα σε αυτό το περιβάλλον».