Breaking News

Πέθανε ο Scott Simon των «Sha Na Na» - Συνέγραψε το τραγούδι «Sandy» που ερμήνευσε ο Travolta στο «Grease» (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Αμερικανός πιανίστας Scott Simon, γνωστός και ως Screamin' Scott Simon.

Ο Scott Simon ήταν ο πιανίστας του συγκροτήματος Sha Na Na, από τον Απρίλιο του 1970 μέχρι τη διάλυσή του στις 5 Δεκεμβρίου 2022, ενώ συνέγραψε το τραγούδι "Sandy" που ο John Travolta ερμήνευσε στην ταινία "Grease" (1978).

Σύμφωνα με το Deadline, ο Scott Simon πέθανε την περασμένη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τη θλιβερή είδηση γνωστοποίησε η κόρη του Nina Simon...


Ο Simon εντάχθηκε στο συγκρότημα Sha Na Na τον Απρίλιο του 1970, με το όνομα Screamin' Scott Simon. Έγραψε πολλά τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί από το συγκρότημα και άλλους καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε σε μία προσπάθεια αναβίωσης του rock 'n' roll και της μουσικής doo-wop (της δεκαετίας του 1950/αρχές της δεκαετίας του '60).

Ο Simon και το συγκρότημα Sha Na Na εμφανίστηκαν ως Johnny Casino & The Gamblers στο μιούζικαλ Grease (1978), με πρωταγωνιστές τον John Travolta και την Olivia Newton-John.

Ο Simon και ο μουσικοσυνθέτης Louis St. Louis έγραψαν από κοινού τη μπαλάντα "Sandy" για την ταινία, την οποία ερμήνευσε ο Danny (John Travolta), καθώς «θρηνούσε» για ένα ραντεβού που πήγε στραβά με τη Sandy (Olivia Newton-John)...


Το soundtrack άλμπουμ της ταινίας ήταν στην κορυφή του Billboard 200 για 12 εβδομάδες και έχει πιστοποιηθεί οκτώ φορές ως πλατινένιο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Πληροφορίες από Deadline - wikipedia