Breaking News

Σάκης Αρναούτογλου: Η βραδιά των ευρωεκλογών, η υιοθεσία του γιου του και οι... σχέσεις ανθρώπων - ρομπότ (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης συνάντησε στις Βρυξέλλες τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα»:

«Φτάνοντας σε μία ηλικία, στα 55 μου, και έχοντας αποκομίσει αρκετά πράγματα και ως Έλληνας αλλά και σπουδάζοντας στο εξωτερικό, είχα πάντα σκοπό πώς θα μπορούσα κι εγώ να συνεισφέρω με τον δικό μου τρόπο στη χώρα μου.

Τη βραδιά των αποτελεσμάτων ήμουν στο σπίτι με τη γυναίκα μου και είχαμε παραγγείλει πίτσα. Έβλεπα τον εαυτό μου στα κανάλια, έβλεπα ότι πάω πάρα πολύ καλά και δεν το είχα συνειδητοποιήσει για τουλάχιστον δυο-τρία 24ωρα ότι βγήκα.

Στην ΕΡΤ3 τόσα χρόνια ήμουν δημόσιος υπάλληλος με λίγα περισσότερα από 900 ευρώ. Όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει και ζεις αξιοπρεπώς, μπορείς και τα βγάζεις πέρα. Σπούδασα κι ένα παιδί, μαζί με τη γυναίκα μου, με αυτά τα λεφτά. Υιοθετήσαμε το παιδί μας όταν ήταν 9-10 ετών. Ο Τηλέμαχος μας επέλεξε. Όταν είναι μικρά τα παιδιά, το διαλέγουν και σου το δίνουν. Όταν όμως είναι μεγάλο, πρέπει να το ρωτήσουν εάν θέλει και το ίδιο το παιδί...


Είναι πλέον νόμος του κράτους η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Κανένας δεν μπορεί να παρεμβαίνει στην ευτυχία δύο ανθρώπων. Ζούμε μόνο μία φορά. Όταν οι άνθρωποι αυτοί δεν δίνουν κανένα δικαίωμα, δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στην κοινωνία, κοιτάνε το σπίτι τους και πώς να δώσουν αγάπη, εγώ δεν μπορώ να παρέμβω, είτε αυτοί είναι δύο ενήλικες άνδρες, είτε δύο ενήλικες γυναίκες.

Με την τεχνητή νοημοσύνη, σε λίγα χρόνια θα ασχολούμαστε αν οι άνθρωποι θα συνευρίσκονται με ρομπότ ή όχι. Δημιουργούνται κούκλες, τα έχετε δει. Πρέπει να ακούγονται αυτά τα πράγματα γιατί γίνονται. Μπαίνουμε σε μία φάση τεχνητής νοημοσύνης, αλλά πρέπει να μπουν όρια. Πρέπει να υπάρξει μια ταυτοποίηση των bots. Δεν μπορεί να μπαίνω στον υπολογιστή και να μην ξέρω με ποιον μιλάω. Πρέπει και το bot, το ρομπότ, να έχει την ταυτότητά του και όταν μιλάμε να βγαίνει ο αριθμός του.

Υπάρχει πιθανότητα η αρχή της ανθρωπότητας να μην είναι πλέον η γέννηση του Χριστού, αλλά το 1998, όταν έγινε η "γέννηση" του internet».