Breaking News

Πατέρας Nemo: «Δεν είναι ο ρόλος μας να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να εκπαιδευτούν» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αφορμή το σατιρικό σκετς του Μάρκου Σεφερλή στο Δελφινάριο, ο Markus Mettler - ο πατέρας του Nemo, του non-binary ατόμου που κέρδισε τη φετινή Eurovision - μίλησε στο Πρωινό. Η συνέντευξη προβλήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 την Τετάρτη (18/9).

• Ποια είναι η ψυχολογία και η καθημερινότητα του Nemo μετά τη συμμετοχή του στην Eurovision;

«Είναι επικεντρωμένος σε αυτό που αγαπά, να περνάει καλά δημιουργώντας καλή μουσική!».

• Εδώ στην Ελλάδα, υπάρχει ένας πολύ ταλαντούχος και πραγματικά δημοφιλής κωμικός, ο οποίος σατιρίζει το Nemo και τα non-binary άτομα...

«Ως γονείς, δεν σχολιάζουμε τα θέματα που αφορούν το Nemo δημοσίως γιατί θέλουμε (στην οικογένεια) να υπάρχει ένας χώρος, όπου ο καθένας θα μπορεί να είναι ο εαυτός του. Γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για το Nemo να έχει ένα χώρο που μπορεί να είναι ο εαυτός του και να έχει μια οικογένεια που τον αγαπά».

• Υποθέτω ότι αυτό είναι κάτι που έχετε ήδη συζητήσει με το Nemo, σωστά;

«Ακριβώς! Ακριβώς, το συζήτησα με τη σύζυγό μου και μαζί το συζητήσαμε με το Nemo και πιστεύουμε ότι το καλύτερο είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν...».


• Γνωρίζετε αν υπάρχουν κι άλλα μηνύματα προς το Nemo από ανθρώπους που διακωμωδούν τα non-binary άτομα;

«Φυσικά, αυτό συμβαίνει! Συχνά συμβαίνει από ανθρώπους που εκνευρίζονται ή δεν καταλαβαίνουν και έχουν έναν καθαρά δυαδικό τρόπο αντίληψης της ζωής. Αυτή είναι η ζωή! Είναι μία περίοδος μετάβασης και είμαι σίγουρος ότι θα συναντήσετε ανθρώπους που χαίρονται να κάνουν τέτοιου είδους σχόλια. Δε νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε κανέναν. Είναι μία πορεία και όλα θα βρουν τον δρόμο τους. Πολλά πράγματα τα οποία σήμερα είναι απολύτως αποδεκτά πριν από 20 ή 50 ή 100 χρόνια πριν δεν ήταν! Ωστόσο δεν είναι ο ρόλος μας ή ο ρόλος του Nemo να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να εκπαιδευτούν».