Breaking News

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ασημένιο μετάλλιο η Λ. Μανθοπούλου και ο Θ. Κωνσταντινίδης - «Χάλκινη» η Ε. Παπασταματοπούλου (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ημέρα επιτυχιών η χθεσινή (Σάββατο 31/8) για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η 22χρονη Έλενα Παπασταματοπούλου, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου των +65 κιλών (Κ44) τάε κβον ντο, νίκησε τη Μεξικανή Φερνάντα Βάργκας με 36-9 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου...



Η 19χρονη Λήδα Μανθοπούλουη κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου - έτρεξε το 100αρι της ζωής της στον τελικό της κατηγορίας Τ38 και κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο γράφοντας ιστορία για τον ελληνικό αθλητισμό!

Η 19χρονη σπρίντερ έκανε τρομερό φίνις και ολοκλήρωσε το αγώνα σε 12.49, κάνοντας για 2η φορά ατομικό ρεκόρ. Έχασε μόνο από την Κολομβιανή Κάρεν Τατιάνα Παλομεκέ Μορένο που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 12.26. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην επίσης Κολομβιανή Ντάριαν Χιμένεθ Σάντσεθ με 12.53...



Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης αγωνίστηκε στον τελικό της κορίνας F32. Στην τελευταία του προσπάθεια, ο 54χρονος αθλητής έκανε ατομικό ρεκόρ με επίδοση 38.65μ, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Αυτοί είναι οι τρίτοι συνεχόμενοι Παραολυμπιακοί Αγώνες που ο Κωνσταντινίδης κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα.