Breaking News

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία o Νάσος Γκαβέλας - «Πέρασα πολύ δύσκολα» - Η απονομή του χρυσού μεταλλίου (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Νάσος Γκαβέλας έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (5/9), καθώς στέφθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ο Νάσος Γκαβέλας - με οδηγό τον Γιάννη Νυφαντόπουλο - υπερασπίστηκε τον τίτλο του στα 100μ (Τ11) του στίβου, που είχε κερδίσει στο Τόκιο το 2021. Ο 24χρονος Έλληνας σπρίντερ κέρδισε στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού, τρέχοντας στον τελικό σε 11.02 (+0,3). Πίσω από τον Γκαβέλα τερμάτισε - όπως και στο Τόκιο - ο Γάλλος Τίμοθι Αντόλφε με 11.05, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Κινέζος Ντόνγκντονγκ Ντι με 11.08...


Ο Γκαβέλας έγινε μόλις ο 3ος Έλληνας αθλητής σε Παραολυμπιακούς που υπερασπίζεται τον τίτλο και ο 6ος συνολικά αν υπολογίσουμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες...


Μετά τη νίκη του, ο Νάσος Γκαβέλας δήλωσε: «Δε θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου, θα μιλήσω για όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει, ανάμεσά τους και αυτός εδώ ο "βλάκας" (σ.σ. Νυφαντόπουλος) που μου έδωσε την ψυχή του εδώ και δύο μήνες, όπως έκανε και ο Μήτσος πέρσι πριν τραυματιστεί (σ.σ. ο Δημήτρης Χρυσάφης, που ήταν ο προηγούμενος οδηγός του)».

Και πρόσθεσε: «Ήρθαμε εδώ να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό των 100 μέτρων. Δεν ήρθαμε για να χάσουμε. Δύο μήνες ήμουν σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη πέρασα πολύ δύσκολα. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολα πέρασα. Κάποιοι μου έλεγαν "Τι έγινε Γκαβέλα; Μήπως τελείωσες, μήπως δεν μπορείς να τρέξεις;". Όχι μάγκες... Είναι ότι θέλω χαμόγελο και ανθρώπους που να το πιστεύουν παραπάνω από δύο φορές για να το κερδίσουμε. Δεν είμαι μόνος μου. Είναι και ο Γιάννης. Μαζί τρέξαμε μέχρι τέλους...».


Η απονομή του χρυσού μεταλλίου σε Γκαβέλα - Νυφαντόπουλο και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου...


Οι δηλώσεις του Νάσου Γκαβέλα με το χρυσό μετάλλιο στο στήθoς.