Breaking News

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ του Σαββάτου (7/9), ανήμερα των γενεθλίων της (έκλεισε τα 38), η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατάφερε να κερδίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας την κούρσα της ζωής της στον τελικό των 50μ ύπτιο S4.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ήταν εντυπωσιακή.

Με τρομερές δυνάμεις στο δεύτερο μισό της κούρσας, βγήκε μπροστά και δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει καμία από τις αντίπαλες της. Τερμάτισε σε 50.12, με τη Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ να είναι δεύτερη με 51.40 και την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ, τρίτη με 52.00...


Μετά την επιτυχία της, μίλησε συγκινημένη στην κάμερα της ΕΡΤ. «Για μένα ήταν η τελευταία χρονιά και ήθελα... ό,τι καλύτερο... Ήθελα να τα δώσω όλα για όλα! Είχα ένα θέμα με τον πνεύμονα μου και σε όλα τα άλλα δεν μπορούσα να πάω καλά, δεν μπορούσα να μιλήσω για τίποτα. Έγραφαν ό,τι ήταν να γράψουν και έλεγα... ησυχία, στο τέλος θα δώσουμε ό,τι είναι να δώσουμε. Και το δώσαμε», είπε δακρυσμένη η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου...


Η απονομή του χρυσού μεταλλίου και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου...


Να σημειωθεί ότι η Σταματοπούλου, στο ίδιο αγώνισμα ήταν τρίτη το 2021 στο Τόκιο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το 2016 στο Ρίο είχε τερματίσει στην 5η θέση.