Οι δηλώσεις του Μάριου Σαλμά μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ - Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη (videos)
Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το μεσημέρι της Δευτέρας (23/9), η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ανακοίνωσε στον Μάριο Σαλμά ότι διαγράφεται από την Κ.Ο. του κόμματος. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας - ο οποίος συνεχίζει ως ανεξάρτητος - τόνισε ότι δεν παραδίδει την έδρα του, ενώ είπε, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους:
«Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτακης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια και επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.
Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση για τη διαγραφή το ό,τι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος διαγραφής...».
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε, μετά από σχετική ερώτηση:
«Eίδα τις δηλώσεις του κ. Σαλμά, κάνει μία προσπάθεια - μετά την αυτονόητη απόφαση διαγραφής του - να παρουσιάσει τον εαυτό ως θύμα ή ήρωα. Δεν ήταν μόνο ο κ. Σαλμάς που δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο. Και άλλοι ασκούν κριτική και είναι μέλη της ΝΔ.
Στα κόκκινα δάνεια ο κ. Σαλμάς έκανε μια ερώτηση με άλλους βουλευτές και απαντήθηκε άμεσα. Με το να προσπαθεί ο κ Σαλμάς να λέει ότι διεγράφη λόγω της ερώτησης νομίζω είναι κάτι που η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά.
Ο κ. Σαλμάς διεγράφη διότι συνέχιζε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις, τη στιγμή που είχε κάνει ερώτηση στις 25 Ιουνίου. Η ερώτησή του απαντήθηκε στις 28 Ιουνίου και στις 3 Ιουλίου του δόθηκαν και τα σχετικά έγγραφα. Είμαστε σε μια παράταξη που σέβεται τους θεσμούς. Εάν υπάρχει κάτι να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια. Από τη στιγμή που συνεχίζει κάτι που έχει απαντηθεί, είναι μια στάση που γεννάει εύλογα ερωτήματα. Ήταν μια απόφαση αυτονόητη και ομόφωνη και προχωράμε παρακάτω. Είναι άδικο να συνδέουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια...
Το δέον είναι η παράδοση της έδρας, γιατί εξελέγη με ένα συγκεκριμένο κόμμα. Αλλά είναι απόφαση ατομική του καθενός».
Δείτε το βίντεο (το σχετικό απόσπασμα από το 8:30).