Breaking News

Πέθανε ο Kris Kristofferson (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδοποιός της κάντρι και ηθοποιός Kris Kristofferson (Κρις Κριστόφερσον).

Σύμφωνα με το Variety, ο Kris Kristofferson έφυγε από τη ζωή, το περασμένο Σάββατο (28/9), στο σπίτι του στο Μάουι της Χαβάης, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. 

Η οικογένειά του αναφέρει σε δήλωση της, την οποία υπογράφουν η σύζυγός του Lisa, τα οκτώ παιδιά του και τα επτά εγγόνια του:

«Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε τα νέα ότι ο σύζυγος/πατέρας/παππούς μας, Kris Kristofferson, πέθανε ειρηνικά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο σπίτι. Είμαστε όλοι τόσο ευλογημένοι για τον χρόνο που περάσαμε μαζί του. Σας ευχαριστούμε που τον αγαπάτε όλα αυτά τα χρόνια και όταν βλέπετε ένα ουράνιο τόξο, να ξέρετε ότι μας χαμογελάει σε όλους».


Όπως αναφέρει η wikipedia, ο Kris Kristofferson ήταν εγγονός Σουηδών μεταναστών. Γεννήθηκε στο Τέξας στις 22 Ιουνίου 1936 και ήταν γιος του στρατηγού Lars Henry Kristofferson και της Mary Ann Ashbrook. Στη συνέχεια μετακόμισαν οικογενειακώς σε διάφορα μέρη λόγω των στρατιωτικών υπηρεσιών του πατέρα του και τελικώς κατέληξαν να εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια.

Μεταξύ των γνωστότερων τραγουδιών του, είναι τα «Me and Bobby McGee», «For the Good Times», «Sunday Mornin' Comin' Down» και «Help Me Make It Through the Night». Ο Kristofferson συνέθεσε τα δικά του τραγούδια και συνεργάστηκε με τραγουδοποιούς του Nashville όπως ο Shel Silverstein...


Το 1985, ο Kristofferson ενώθηκε με τους κάντρι καλλιτέχνες Waylon Jennings, Willie Nelson και Johnny Cash, σχηματίζοντας το supergroup της κάντρι μουσικής The Highwaymen. Ο σχηματισμός αυτός αποτέλεσε μια βασική δημιουργική δύναμη στο κίνημα της παράνομης κάντρι μουσικής που απέφυγε τη μουσική μηχανή του Νάσβιλ υπέρ της ανεξάρτητης σύνθεσης και παραγωγής τραγουδιών.

Το 2004, ο Kristofferson εισήχθη στο Country Music Hall of Fame. Κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του, πούλησε επτά εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε κερδίσει τρία Βραβεία Γκράμι και είχε λάβει το τιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Honorary Award.

Από το 1971, με την ταινία "The Last Movie", ξεκίνησε καριέρα και ως ηθοποιός του κινηματογράφου και έπαιξε σε δεκάδες ταινίες. Κυρίως ήταν γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες "Η μεγάλη μονομαχία" (Pat Garrett & Billy the Kid, 1973), "Μια παράξενη ιστορία" (Blume in Love, 1973), "Η Αλίκη δε μένει πια εδώ" (Alice Doesn't Live Here Anymore, 1974), "A Star Is Born" (1976, για τον ρόλο του κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον Καλύτερο Άνδρα Ηθοποιό σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία), "Convoy" (1978), "Η Πύλη της Δύσεως" (Heaven's Gate, 1980), "Ταχυδρομική άμαξα" (Stagecoach - τηλεταινία γουέστερν, 1986), "Lone Star" (1996), "Ο Πλανήτης των Πιθήκων" (2001) και η τριλογία ταινιών "Blade: Σκοτεινή Δύναμη" (1998), "Blade II" (2002) και "Blade: Trinity" (2004)...


Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία Blaze (2018), όταν ο ίδιος ήταν πλέον 82 ετών. Μετά αποσύρθηκε οριστικά από το προσκήνιο, λόγω ηλικίας, αν και οι περισσότερες από τις τελευταίες ταινίες του είδαν ελάχιστη κινηματογραφική προβολή ακόμα και στις ΗΠΑ.