Breaking News

KC Fox: Πέθανε η βραβευμένη διακοσμήτρια σκηνικών που εργάστηκε σε πασίγνωστες ταινίες (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η KC Fox, η διακοσμήτρια σκηνικών που εργάστηκε σε πασίγνωστες  ταινίες όπως "Speed", "The Girl With the Dragon Tattoo" και "The 40-Year-Old Vίrgin". Η καριέρα της διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Deadline, η KC Fox πέθανε την περασμένη Τετάρτη 28 Αυγούστου, μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Ανακοίνωση για την απώλειά της εξέδωσε η επαγγελματική οργάνωση για διακοσμητές κινηματογράφου και τηλεόρασης Set Decorators Society of America (SDSA).

Η KC Fox γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1954 στο Λος Άντζελες, όπου και μεγάλωσε. Ιδρυτικό μέλος της SDSA και αποδέκτης του βραβείου Earl Cooperman Lifetime Achievement το 2024, η KC Fox πέθανε στο σπίτι της, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της κέρδισε δύο βραβεία Art Directors Guild για την ταινία "The Girl With the Dragon Tattoo" (2011) και τη σειρά "Little Britain USA" (2008) του HBO. Ήταν επιπλέον υποψήφια για Emmy για μια μίνι σειρά με πρωταγωνίστρια τη Bette Midler.

Η KC Fox απέσπασε αξιόλογες διακρίσεις, εργαζόμενη σε τηλεοπτικές σειρές, μουσικά βίντεο και διαφημίσεις, αλλά και σε πολλές ταινίες όπως "Rock of Ages", "Fright Night", "Valentine's Day", "Volcano", "Speed", "The Girl With the Dragon Tattoo", "The 40-Year-Old Vίrgin", "He's Just Not That Into You", "Forgetting Sarah Marshall", "Cheaper By the Dozen", "Legally Blonde 2", "Doctor Doolittle", "Breakfast of Champions", "Bowfinger", "Multiplicity" κ.α.