Breaking News

Πέθανε ο ηθοποιός James Darren (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός James Darren, ο οποίος έγινε γνωστός όταν πρωταγωνίστησε στη σειρά ταινιών  "Gidget".

Ο James Darren άφησε πίσω του τη σύζυγό του Evy, τους γιους του Moret, Christian και Anthony και πέντε εγγόνια...


Σύμφωνα με το Deadline, που επικαλείται δημοσιεύματα, ο γιος του Moret, ανταποκριτής του Inside Edition, είπε ότι ο πατέρας του πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, αφού μπήκε στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Θεωρήθηκε πολύ αδύναμος για να υποβληθεί σε χειρουργική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδος και πέθανε στον ύπνο του...


Γεννημένος στις 8 Ιουνίου 1936 στη Φιλαδέλφεια, ο Darren ήταν μαθητής της διάσημης δασκάλας υποκριτικής Stella Adler, για την οποία πήγαινε τακτικά στη Νέα Υόρκη. 

Παρόλο που δεν μπορούσε να σερφάρει και ήταν αδύναμος κολυμβητής, πρωταγωνίστησε ως σέρφερ Moondoggie και στις τρεις ταινίες "Gidget" της Columbia Pictures: "Gidget" (1959), "Gidget Goes Hawaiian" (1961) και "Gidget Goes to Rome" ( 1963)...


Εκτός από την υποκριτική, έκανε όνομα στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και ως τραγουδιστής, αφού απέδειξε τις φωνητικές του ικανότητες ερμηνεύοντας το θεματικό τραγούδι "Gidget", αλλά και επιτυχίες όπως το "Goodbye Cruel World" και το "Her Royal Majesty". 

Συνέχισε στο Χόλιγουντ, παίζοντας σε δημοφιλείς σειρές. Μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε στη σειρά "The Time Tunnel" (1966-1967) και στο αστυνομικό δράμα "T.J. Hooker" (1982-1986).

Το μουσικό του υπόβαθρο τον βοήθησε τη δεκαετία του '90 να εμφανιστεί ως ο τραγουδιστής Vic Fontaine σε αρκετά επεισόδια της σειράς "Star Trek: Deep Space Nine".

Εκτός από την καριέρα του στην υποκριτική, από τη δεκαετία του '90 και μετά υπήρξε και τηλεοπτικός σκηνοθέτης. Μάλιστα εργάστηκε σε δημοφιλείς σειρές, όπως "Melrose Place" και "Beverly Hills, 90210".

Η Nancy Sinatra, η οποία ήταν στενή του φίλη, δημοσίευσε στο Instagram δύο φωτογραφίες: η μία είναι από τη βάφτιση της κόρης της, ενώ στη δεύτερη ποζάρει με τον James Darren. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός έγραψε:

«Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο αγαπημένους, πιο στενούς μου φίλους σε όλο τον κόσμο, σε όλη μου τη ζωή. Νονός της κόρης μου, AJ.l (@aj.lambert). Του εύχομαι ένα γρήγορο και όμορφο ταξίδι στο Σύμπαν και όχι μόνο. Καλό κατευόδιο, γλυκέ μου Jimmy. Η καρδιά μου είναι ραγισμένη αλλά γεμάτη αγάπη για την Evy, τον Christian, τον Anthony και τον Jimmy, Jr.».