Breaking News

Η «Φωνή της Ελλάδας» αποχαιρετά την Κατερίνα Θανοπούλου - «Η ποιήτρια της εβδομάδας»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η «Φωνή της Ελλάδας» τροποποιεί το πρόγραμμά της και αφιερώνει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην ποιήτρια Κατερίνα Θανοπούλου, που «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024...

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 θα μεταδοθούν σε επανάληψη τα ποιήματα που είχε διαβάσει η ίδια στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τον Νοέμβριο του 2022.

Πρόκειται για τα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης με τίτλο «Ο ποιητής της εβδομάδας» και «Η ποιήτρια της εβδομάδας». Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό Έλληνα ποιητή ή ποιήτρια, ενώ δεν απουσιάζουν οι ποιητές της Διασποράς.

Οι ίδιοι οι ποιητές και οι ποιήτριες επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα, τα ποιήματα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που συνθέτουν και παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών. Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, στα πέρατα της Γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από 02/09/2024 έως 08/09/2024 είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Κατερίνα Θανοπούλου

Η Κατερίνα Θανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως μαθηματικός ειδικής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ειδική Αγωγή, Διαπολιτισμική και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «Το Θέατρο και οι τεχνικές του ως μοχλός ανάπτυξης του εκπαιδευτικού». Είχε δημοσιεύσει ποιήματα σε πολιτιστικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ είχε ασχοληθεί με επιμέλειες έκδοσης και εικονογραφήσεις βιβλίων.

Παράλληλα, από τη φοιτητική της ηλικία, δραστηριοποιήθηκε σε τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης και της αυτοδιοίκησης, έχοντας διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική 2014-2016.

Έχουν εκδοθεί οι ποιητικές συλλογές της «Λαβύρινθος Μνήμη» (2015),  «Άπνοια Μνήμη» (2018) και «Ζώσα Μνήμη» (2021). Επίσης, κυκλοφορούν σε δική της επιμέλεια οι συλλογικοί τόμοι «Τα διηγήματα του Εγκλεισμού» (2020), «Ημερολόγιο Ποίησης» (2021), ενώ είχε συμμετάσχει σε αρκετούς συλλογικούς τόμους ποίησης.

Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη

Μετάδοση: Δευτέρα έως Παρασκευή στις 07:00 και στις 19:00 ώρα Ελλάδας και το Σαββατοκύριακο στις 19:00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

• Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
• Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas
• Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
Μέσω του ERTFLIX International.
• Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

• Τηλέφωνα: 210 6066815 - 210 6066816 - 210 6066238
• e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr
• Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ