Breaking News

Η εξομολόγηση της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου: «Μέχρι τα 7,5 δεν μιλούσα, δέχθηκα εκφoβισμό και ξυλoδαρμούς» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» ήταν καλεσμένη την Τρίτη (10/9) η χρυσή Παραολυμπιονίκης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (7/9), ανήμερα των γενεθλίων της, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 50μ ύπτιο S4. Την επόμενη μέρα ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας - μαζί με τον Αντώνη Τσαπατάκη - στην Τελετή Λήξης των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η 38χρονη κολυμβήτρια μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά για τον εκφοβισμό που δέχθηκε στα σχολικά της χρόνια.

«(Όταν ήρθα από τη Ρουμανία σε ηλικία 5 ετών) δεν μιλούσα καμία γλώσσα. Άργησα να μιλήσω. Ούτε τη μητρική μου γλώσσα μπορούσα να μιλήσω. Μίλησα 7,5 ετών, οπότε στα σχολικά χρόνια, όταν δούνε ένα παιδί να μη μιλά και να μην μπορεί να εκφραστεί και να πει τι το δυσκολεύει, ήταν ο εύκολος στόχος για να δεχθεί bullying, κοροϊδία. Δεν το κατανοούσα ακριβώς. Εγώ προσπαθούσα να φτάσω τις ηλικίες, αλλά δεν είχα κατακτήσει πρώτα άλλες δεξιότητες. Ήταν κάθε βήμα δύσκολο για μένα και προσπαθούσα όλα αυτά να τα ισορροπήσω», εξομολογήθηκε αρχικά η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου...


Και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή, στο Γυμνάσιο, το bullying έφτασε στο peak. Μέχρι ξυλοδαρμoί. Όταν έγινε αυτό που έγινε με την υγεία μου, είπα "Τι άλλο να γίνει;. Ε, θα με δείρετε. Και;". Όταν εγώ άρχισα να μη φοβάμαι, έλεγα "Μου έχει συμβεί κάτι στη ζωή μου. Θες να δείρεις και να κοροϊδέψεις; Κάνε ό,τι θες". Άρχισα κι εγώ να μη δείχνω φόβο, γιατί δείχνουμε τον καθρέφτη μας πολλές φορές, τον φόβο μας και τα βιώματά μας. Φτάνεις στο τέλμα και λες "Δεν έχω κάτι άλλο. Τι θες να κάνεις; Δείρε με. Κι αν με δείρεις τι θα γίνει;"».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη.