Breaking News

Freddie Salem: Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Outlaws (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Freddie Salem, ο οποίος έπαιζε κιθάρα και τραγούδησε για το αμερικάνικο ροκ συγκρότημα The Outlaws.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Freddie Salem έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. H δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε μέσα από τη σελίδα στο Facebook του τρέχοντος μουσικού πρότζεκτ του, Freddie Salem & Lonewolf...


Οι Outlaws ανέφεραν στη σελίδα τους στο Facebook: «Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε στους θαυμαστές των Outlaws τον θάνατο του πρώην κιθαρίστα μας Freddie Salem. Ο Freddie "έφυγε" από επιπλοκές λόγω του καρκίνου και θα τον θυμόμαστε για την εξωστρεφή προσωπικότητά του και το πάθoς του για τη μουσική. Εμφανίστηκε αρχικά με τους Outlaws στο άλμπουμ "Playin' to Win" και στη συνέχεια παρέμεινε στο συγκρότημα για τα επόμενα 4 άλμπουμ. Ήταν ηλεκτρικός ερμηνευτής και αγαπημένος μουσικός και θα μας λείψει».


Γεννημένος στις 15 Μαΐου 1954 στο Άκρον του Οχάιο, ο Salem ξεκίνησε ως ντράμερ προτού στραφεί στην κιθάρα στα 15 του. Έγινε μέλος της μπάντας The Chambers Brothers ως έφηβος το 1973 και ηχογράφησε και περιόδευσε με το συγκρότημα - γνωστό για το τραγούδι "Time Has Come Today" - για περίπου 18 μήνες.

Το 1977, ο Salem αντικατέστησε τον αρχικό κιθαρίστα των Outlaws, τον Henry Paul, συνεχίζοντας τη χαρακτηριστική σύνθεση του συγκροτήματος με τρεις κιθάρες. Έκανε το ντεμπούτο του το 1978 στο ζωντανό διπλό άλμπουμ "Bring It Back Alive" (γνωστό και ως "Bring 'Em Back Alive"). Το άλμπουμ περιλαμβάνει ένα κομμάτι που έγραψε ("I Hope You Don't Mind") και κλείνει με μια επική 20λεπτη εκδοχή του τραγουδιού της μπάντας "Green Grass and High Tides". Ο δίσκος μπήκε στο Top 30 του Billboard 200 και έγινε χρυσός.

Οι Outlaws περιόδευσαν με τους Rolling Stones στην περιοδεία "Some Girls" το 1978, με την υποστήριξη του Peter Tosh.

Ο Salem συνέχισε να παίζει στα επόμενα τέσσερα LP του συγκροτήματος από την Tampa της Φλόριντα: "Playin' to Win" (1978), "In the Eye of the Storm" (1979), "Ghost Riders" (1980) και "Los Hombres Malo" (1982). 

Όλα τα άλμπουμ ήταν επιτυχημένα, με το "Ghost Riders" να σκαρφαλώνει στο Νο. 25 και να γίνεται χρυσό.

Η διασκευή τους στο σινγκλ "(Ghost) Riders in the Sky" ανέβηκε στο Νο. 15 του Billboard στο Mainstream Rock Chart, ενώ για λίγο δεν μπήκε στο pop Top 30...


Ο Salem έγραψε μια σειρά από κομμάτια των Outlaws, όπως τα "White Horses", "Long Gone", "Devil's Road" και "Don't Stop". Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1983, μετά την αποχώρηση του συγκροτήματος από τη δισκογραφική εταιρεία Arista Records...


Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τους Outlaws, ηχογράφησε το σόλο άλμπουμ "Cat Dance". Επίσης, ηχογράφησε δύο άλμπουμ με το συγκρότημα The Godz στα μέσα της δεκαετίας του 1980.