Breaking News

Famagusta: Τέλος από το Netflix μετά από παρέμβαση της Τουρκίας - Το πρώτο μήνυμα του Ανδρέα Γεωργίου (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Ανδρέας Γεωργίου απάντησε στην ανακοίνωση του πρόεδρου του τουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σχετικά με τη σειρά «Famagusta».

Πριν λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί ότι η μεγάλη παραγωγή του MEGA, «Famagusta», κέρδισε μια θέση στη λίστα των προγραμμάτων της διεθνούς πλατφόρμας του Netflix.

Ακολούθησε η αντίδραση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η σειρά με τίτλο "Famagusta", η οποία θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα της "ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Kύπρου" ( Κυπριακή Δημοκρατία) διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα. Η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις τιμημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από ελληνοκυπριακές συμμορίες την περίοδο 1963-74. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες να αποτυπωθούν τα γεγονότα διαφορετικά από αυτά που έγιναν, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση της Κύπρου. Αποτίουμε φόρο τιμής στους Κύπριους βετεράνους μας και τους ήρωές μας».

Ο πρόεδρος του τουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Εμπουμπεκίρ Σαχίν, ανακοίνωσε χθες (6/9) ότι η σειρά δε θα προβληθεί στην πλατφόρμα του Netflix σε άλλες χώρες, πέρα από την Ελλάδα...


Μεταξύ άλλων, έγραψε στα social media: «Η παραγωγή μεταδόθηκε προηγουμένως στην τηλεόραση στη χώρα προέλευσής της και στη συνέχεια έλαβε άδεια από το Netflix. Ως οργανισμός που ρυθμίζει και εποπτεύει τις υπηρεσίες ψηφιακής μετάδοσης στη χώρα μας, το Ανώτατο Συμβούλιο μας πραγματοποίησε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Netflix και επετεύχθη συμφωνία να μην μεταδοθεί η παραγωγή. Η εν λόγω παραγωγή θα εισέλθει στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου προβλήθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δε θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας...».


Σε story του στο Instagram, ο Ανδρέας Γεωργίου δημοσίευσε μία φωτογραφία με τις ανιψιές του και την κόρη της φίλης του. Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός σημείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής (6/9):

«Στέλια, Ίσλα και Αντριάνα! Οι δυο ανιψιές μου, η Στέλια και η Αντριάνα, και η κόρη της παιδικής μου φίλης, Ίσλα, είναι όλες Κύπριες! Η Isla είναι Τουρκοκύπρια και οι ανιψιές μου Ελληνοκύπριες. Τις μεγαλώνουμε και τις μαθαίνουμε να αγαπούν η μία την άλλη. Αυτό είναι και το μήνυμα της σειράς Famagusta, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την ανθρωπότητα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζει και να αγαπά ελεύθερα… χωρίς σύνορα και περιορισμούς! Ελεύθερα!»

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Γεωργίου έγραψε, επίσης, το μήνυμά του σε τουρκική και αγγλική μετάφραση.