Breaking News

Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Καρύδης (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε την Κυριακή (15/9) σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, ο πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη. 

Η κηδεία του Ντίνου Καρύδη θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 13:30, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε το βράδυ της Κυριακής ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποιός, βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και αντιπρόεδρος του ΣΕΗ έγραψε στο Facebook:

«Αγαπημένε μου φίλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανιψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το '80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε και μας ένωσε βαθιά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστείρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για τη Τζούλια σου και τη Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπάμε πάντα και θα σε αποχαιρετήσουμε την Τρίτη, 1:30, από το κοιμητήριο Ζωγράφου.. Καλό ταξίδι λατρευτέ μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..».


Ο Ντίνος (Κωνσταντίνος) Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου 1938. Ήταν πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου.

Όντας αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, ξεκίνησε σύντομα την καριέρα του στο θέατρο. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς και σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Με την αποστράτευσή του, από το 1966 μέχρι το 1982, συνεργάστηκε με τους περισσότερους θιάσους της τότε θεατρικής Αθήνας.

Το 1983, μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου - σύζυγό του - και άλλους εpαστές της νεότερης Ελληνικής Δραματουργίας, ίδρυσαν την Ελεύθερη Αυλαία. Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η Ελεύθερη Αυλαία παρουσίασε με επιτυχία στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.

Ενδιάμεσα, συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Βόλου, Βέροιας, Σερρών, Μοντέρνο θέατρο, θίασο Πέτρου Φιλιππίδη, Ανοιχτό θέατρο, θίασο Πέμης Ζούνη, Αμφιάρειο Ηρώς Μουκίου, F.S. Production του Φ. Συνοδινού- Β. Παναγόπουλου και με τη Θεατρική Εστία κ.α.

Είχε συμμετοχή σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, σε θέατρα Δευτέρας στην ΕΡΤ, σε θεατρόμορφες εκπομπές συνέχειας στο κρατικό ραδιόφωνο, καθώς και σε μεταγλωττισμένες τηλεοπτικές σειρές. Κάποιες φορές, είχε διδάξει σε Δραματικές Σχολές.