Breaking News

Δ. Λιγνάδης: Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του στο Εφετείο - «Τραγικό να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή επειδή τον αντιπαθούμε» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αναβλήθηκε ξανά η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Δημήτρη Λιγνάδη, για τρεις υποθέσεις βιaσμού.Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε τη δίκη για την 21η Μαρτίου του 2025.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε αποφασίσει πρωτοδίκως συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών στον Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιaσμό σε βάρος αvήλικων, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου να γίνει το Εφετείο.

Τον Νοέμβριο του 2023, η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων για τις 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε το πρωί της Δευτέρας (9/9) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ενώ έκανε και δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Στο πλευρό του ήταν ο αδερφός του, όπως και η φίλη του, ηθοποιός και πρώην υπουργός, Ελένη Κούρκουλα.

«Θέλω να σας πω ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιaσμό, επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιaσμών», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε την αναβολή της δίκης του για τις 21 Μαρτίου του 2025. Η δίκη αναβλήθηκε καθώς ο ένας εκ των τριών μηνυτών, που είναι κάτοικος εξωτερικού (Σουηδία), δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω της νέας εργασίας του (σ.σ. ξεκίνησε να εργάζεται σήμερα 9/9). Μάλιστα, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει άδεια για ένα διάστημα έξι μηνών...


Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε νωρίτερα ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα δικαστεί, από μηδενική βάση, για τρεις υποθέσεις βιaσμού

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κηρυχθεί ένοχος για τον βιaσμό δύο 17χρονων αγοριών το 2015, ενώ είχε αθωωθεί ομόφωνα για τον βιaσμό ενός 19χρονου το 2018 (ο οποίος δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο) και κατά πλειοψηφία για τον βιaσμό ενός 16χρονου το 2011.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Εφετών είχε ασκήσει έφεση, κρίνοντας ότι θα πρέπει να δικαστεί εκ νέου και για την υπόθεση του 16χρονου.