Breaking News

Πέθανε η ηθοποιός Barbara Leigh-Hunt - Πρωταγωνίστησε στην ταινία «Frenzy» του Alfred Hitchcock (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η 
Αγγλίδα ηθοποιός Barbara Leigh-Hunt, η οποία έπαιξε σε πολλές ταινίες, όπως στο "Frenzy" του Alfred Hitchcock.

Σύμφωνα με το Deadline, η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι η Barbara Leigh-Hunt έφυγε από τη ζωή πριν από δύο εβδομάδες περίπου και συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου, στο σπίτι της στο Warwickshire της Αγγλίας...


Η Barbara Leigh-Hunt ήταν περισσότερο γνωστή στις ΗΠΑ για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία "Frenzy" (1972), που ήταν το προτελευταίο θρίλερ του Alfred Hitchcock. Υποδύθηκε τη Brenda Blaney, η οποία βιaστηκε και σκοτώθηκε  βάναυσα από τον διαβόητο δολοφόνο, ο οποίος έπνιγε τα θύματά του με μια γραβάτα. Ήταν η πρώην σύζυγος του Richard Blaney (Jon Finch), ο οποίος ήταν ύποπτος για το έγκλημα που διέπραξε στην πραγματικότητα ο φίλος του Bob Rusk (Barry Foster), στον οποίο απευθύνθηκε άθελά της για βοήθεια...


Γεννημένη στις 14 Δεκεμβρίου 1935, στο Bath της Αγγλίας, η Leigh-Hunt έγινε γνωστή στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου, κερδίζοντας ένα βραβείο Olivier. Εμφανιζόταν συχνά στο θέατρο Old Vic στο Λονδίνο με τον θίασο της Royal Shakespeare Company. Έπαιξε, επίσης, σε παραγωγές του Broadway.

Υποδύθηκε guest ρόλους σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, ενώ έπαιξε και σε πολλές ταινίες. Ο τελευταίος της ρόλος στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία "Vanity Fair" (2004) της Mira Nair, με πρωταγωνίστρια τη Reese Witherspoon.

Σύμφωνα με το Deadline, η κηδεία της θα τελεστεί στις 12 Οκτωβρίου στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Aston Cantlow της Αγγλίας και θα ακολουθήσει ιδιωτική ταφή. Η οικογένεια ζητά, αντί για λουλούδια, να γίνουν δωρεές στο Royal Theatrical Fund ή στο Denville Hall.

Η Barbara Leigh-Hunt ήταν παντρεμένη με τον Βρετανό ηθοποιό Richard Pasco από το 1967 μέχρι τον θάνατό του το 2014.