Breaking News

Αρουραίοι «κόβουν βόλτες» στο Σύνταγμα - Γ. Αποστολόπουλος: «Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στον υπόγειο κόσμο της πόλης» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε τη Δευτέρα (23/9) ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων. Ο Γιώργος Αποστολόπουλος είπε, αναφερόμενος στο πρόβλημα της εμφάνισης αρουραίων στην Πλατεία Συντάγματος:

«Από τις 13 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει συνολικά 6 δράσεις, η τελευταία ήταν χθες το πρωί (22/9). Σφραγίσαμε τις φωλιές και βάλαμε δολώματα μέσα στο έδαφος, για να μην κινδυνεύουν και τα πουλιά ή άλλα ζώα στην επιφάνεια.

Η έξαρση οφείλεται πιθανότατα στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που πλημμύρισαν τα λαγούμια και προσπαθούν τα ζώα να βγουν στην επιφάνεια ή λόγω έργων σε κάποιες περιοχές ή των έργων για το Μετρό. Αυτό έχει συμβεί και παλαιότερα σε άλλες περιοχές...


Είναι ένα φαινόμενο, δυστυχώς, συνυφασμένο με την Αθήνα. Υπάρχουν λαγούμια κάτω από την Πλατεία Συντάγματος. Υπήρχαν και επί Μπακογιάννη, στα Πετράλωνα και στα Εξάρχεια. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αυτά τα ζώα στον υπόγειο κόσμο της πόλης. Χρειάζεται συνεχόμενη προσπάθεια για να έχουμε αποτελέσματα».