Breaking News

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο Απόστολος Λύτρας - Δικάζεται για πλημμέλημα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε την Πέμπτη (12/9) την αποφυλάκιση υπό όρους του Απόστολου Λύτρα.

Ο Απόστολος Λύτρας είχε κριθεί προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού στις 20 Ιουνίου, μετά το ένταλμα σύλληψης, λόγω της παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, έπειτα από την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του γνωστού ποινικολόγου με περιοριστικούς όρους, ακολουθώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Να σημειωθεί ότι η αρχική κακουργηματική κατηγορία της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, μετατράπηκε σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση, η οποία διώκεται ως πλημμέλημα...


Οπότε, ο Απόστολος Λύτρας παραπέμπεται να δικαστεί σε Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων και όχι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβάλλονται στον Απόστολο Λύτρα είναι οι εξής:

• Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
• Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το αvήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
• Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
• Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.