Breaking News

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η Εισαγγελία του Παρισιού ζητά την παραπομπή του σε δίκη για τον βιaσμό της Σαρλότ Αρνούλ

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε να δικαστεί ο διάσημος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε ποινικό δικαστήριο, σε σχέση με καταγγελίες βιaσμού από την ηθοποιό Σαρλότ Αρνούλ.

Σύμφωνα με το Deadline, την είδηση μετέδωσαν την Πέμπτη (22/8) τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο ανακριτής καλείται τώρα να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει ή όχι το αίτημα της Εισαγγελίας του Παρισιού.

Η δικηγόρος της Αρνούλ, η Carine Durrieu-Diebolt, είπε στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο BFMTV ότι το αίτημα σηματοδότησε μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση.

«Για τη Σαρλότ Αρνούλ, είναι ένα τεράστιο βήμα. Τώρα περιμένει με ανυπομονησία το τέλος της έρευνας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 75χρονος Ντεπαρντιέ πρόκειται να αντιμετωπίσει άλλη μια δίκη τον Οκτώβριο, με ξεχωριστές κατηγορίες για σeξουαλική επίθεση εναντίον δύο γυναικών στα γυρίσματα της ταινίας "The Green Shutters" το 2021.

Το νέο αίτημα της Εισαγγελίας του Παρισιού σχετίζεται με καταγγελίες για δύο περιπτώσεις βιaσμού που υποβλήθηκαν από τη Σαρλότ Αρνούλ τον Αύγουστο του 2018. Η 28χρονη σήμερα ηθοποιός, της οποίας οι γονείς ήταν φίλοι του ηθοποιού, ισχυρίζεται ότι ο Ντεπαρντιέ τη βίaσε στις 7 και 13 Αυγούστου 2018, όταν επισκέφτηκε το σπίτι του στο Παρίσι ζητώντας συμβουλές για την καριέρα της.

Η Αρνούλ ήταν η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε τον Ντεπαρντιέ στα δικαστήρια για σeξουαλική επίθεση, ωστόσο η κίνησή της έγινε σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων φημών σχετικά με τη σeξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά του ηθοποιού σε γυναίκες στα κινηματογραφικά πλατό.

Η καταγγελία της αρχικά απορρίφθηκε από τα δικαστήρια, μετά από έρευνα εννέα μηνών λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά υπέβαλε δεύτερη καταγγελία, η οποία κατέληξε στον διορισμό ανακριτή δικαστή στα τέλη του 2020, με τον Ντεπαρντιέ να ερευνάται το 2021 για βιaσμό και σeξουαλική επίθεση...

Ο ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για βιaσμό και σeξουαλική επίθεση. Σε μια ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro τον περασμένο Οκτώβριο του 2023, υποστήριξε ότι οι πράξεις του και η συμπεριφορά του είχαν παρερμηνευθεί.