Breaking News

Susan Wojcicki: «Έφυγε» στα 56 της η πρώην CEO του YouTube (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Susan Wojcicki, στέλεχος επιχειρήσεων που υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος του YouTube για εννέα χρόνια, πέθανε την Παρασκευή (9/8), σε ηλικία 56 ετών.

Σύμφωνα με το Deadline, τη θλιβερή είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η οικογένειά της. Συγκεκριμένα, ο σύζυγός της Dennis Troper αποκάλυψε ότι ο θάνατός της ήρθε αφού ζούσε με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα για δύο χρόνια...


Ο σύζυγός της Dennis Troper έγραψε στο Facebook: «Με βαθιά λύπη μοιράζομαι την είδηση ​​του θανάτου της Susan Wojcicki. Η επί 26 χρόνια πολυαγαπημένη μου σύζυγος και μητέρα των πέντε παιδιών μας, μας άφησε σήμερα, μετά από 2 χρόνια ζωής με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Η Susan δεν ήταν απλώς η καλύτερη φίλη και σύντροφός μου στη ζωή, αλλά ένα λαμπρό μυαλό, μια στοργική μητέρα και μια αγαπημένη φίλη για πολλούς. Ο αντίκτυπός της στην οικογένειά μας και στον κόσμο ήταν αμέτρητος. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά ευγνώμονες για τον χρόνο που είχαμε μαζί της. Παρακαλούμε, κρατήστε την οικογένειά μας στις σκέψεις σας καθώς περνάμε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, έγραψε στο X: «Απίστευτα λυπημένος για την απώλεια της αγαπημένης μου φίλης Susan Wojcicki, μετά από δύο χρόνια ζωής με καρκίνο. Είναι ο πυρήνας της ιστορίας της Google, όσο οποιοσδήποτε άλλος και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον κόσμο χωρίς αυτήν. Ήταν ένα απίστευτο άτομο, ηγέτης και φίλη που είχε τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο και είμαι ένας από τους αμέτρητους υπαλλήλους της Google που είχαν την τύχη να τη γνωρίζουν. Θα μας λείψει πολύ. Οι σκέψεις μας με την οικογένειά της. Αναπαύσου εν ειρήνη Susan».


Η Πολωνοαμερικανίδα Susan Wojcicki εργάστηκε στον κλάδο της τεχνολογίας για πάνω από είκοσι χρόνια. Ήταν μία από τους πρώτους 20 υπαλλήλους της Google, η οποία απέκτησε το YouTube το 2006 για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Το 1998, νοίκιασε το γκαράζ του σπιτιού της στο Menlo Park στους ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, οι οποίοι τότε ήταν μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Η Wojcicki συμμετείχε στην ίδρυση της Google και έγινε η πρώτη διευθύντρια μάρκετινγκ της Google το 1999. Αργότερα ηγήθηκε της διαδικτυακής διαφημιστικής επιχείρησης της εταιρείας και τέθηκε επικεφαλής της αρχικής υπηρεσίας βίντεο της Google. Αφού παρατήρησε την επιτυχία του YouTube, η Wojcicki πρότεινε την εξαγορά του YouTube από την Google το 2006. 

Διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube το 2014, υπηρετώντας την εταιρία μέχρι την παραίτησή της τον Φεβρουάριο του 2023. Εκείνη την εποχή, εξήγησε ότι ήθελε να επικεντρωθεί στην υγεία της και στα προσωπικά της έργα με τα οποία ήταν παθιασμέvη.


Πληροφορίες από: Deadline (και wikipedia)