Breaking News

Πέντε συλλήψεις για τον θάνατο του Matthew Perry (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέντε συλλήψεις έγιναν εν μέσω έρευνας για τον θάνατο του Matthew Perry, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία μόλις 54 ετών. 

Ο Matthew Perry - ο τηλεοπτικός Chandler της σειράς «Τα Φιλαράκια» - βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες. Η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από τις «οξείες επιδράσεις της κεταμίνης»...

Σύμφωνα με το Variety, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (15/8) ότι μια έρευνα αποκάλυψε ένα «ευρύ υπόγειο εγκληματικό δίκτυο», συμπεριλαμβανομένου του βοηθού και των γιατρών του Perry, οι οποίοι «εκμεταλλεύτηκαν» τον ηθοποιό πουλώντας του κεταμίνη...


«Αυτό το δίκτυο περιελάμβανε έναν βοηθό, διάφορους μεσολαβητές, δύο γιατρούς και μια σημαντική πηγή προμήθειας φαρμάκων, γνωστή ως "βασίλισσα της κεταμίνης"», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, Martin Estrada, ανακοινώνοντας τις κατηγορίες.

«Αυτοί οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα θέματα εθισμού του κ. Perry για να πλουτίσουν. Ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος. Ήξεραν ότι αυτό που έκαναν θα είχε μεγάλο κίνδυνο για τον κ. Perry, αλλά το έκαναν ούτως ή άλλως. Στο τέλος, αυτοί οι κατηγορούμενοι ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να επωφεληθούν από τον κ. Perry παρά να φροντίσουν για την ευημερία του», τόνισε ο Estrada.

Οι κύριοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο γιατρός Salvador Plasencia και η ντίλερ ναρκωτικών Jasveen Sangha, γνωστή ως «βασίλισσα της κεταμίνης». Μαζί, συνεργάστηκαν με τον γιατρό Mark Chavez, τον βοηθό του Perry, Kenneth Iwamasa και έναν "μεσίτη" που ονομάζεται Erik Fleming για να αποκτήσουν κεταμίνη και να την πουλήσουν στον Perry...


Σύμφωνα με το Variety, ο Chavez, ο Iwasama και ο Fleming έχουν ομολογήσει την ενοχή τους για διάφορες κατηγορίες.

Ο γιατρός Salvador Plasencia και η Jasveen Sangha έκαναν την πρώτη εμφάνιση την Πέμπτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο κέντρο του Λος Άντζελες. Ο δικαστής των ΗΠΑ Alka Sagar διέταξε την κράτηση της Sangha (φυλάκιση χωρίς εγγύηση),  ενώ όρισε την εγγύηση του Plasencia στα 100.000 δολάρια. Και οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι για τις ποινικές κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Σε μια περίοδο δύο μηνών το φθινόπωρο του 2023, διένειμαν περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης στον Perry με αντάλλαγμα 55.000 δολάρια σε μετρητά. Μάλιστα, ο Plasencia ειρωνεύτηκε τον Perry σε ένα μήνυμά του, γράφοντας: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ανόητος».

«Σε μια περίπτωση, ο Plasencia έκανε ένεση στον Perry με παράνομη κεταμίνη και παρακολούθησε τον ηθοποιό να "παγώνει" και να αυξάνεται η αρτηριακή του πίεση. Παρόλα αυτά, άφησε επιπλέον φιαλίδια κεταμίνης στον κατηγορούμενο Iwamasa (δεν είχε ιατρική εκπαίδευση) για να τα χορηγήσει στον κ. Perry», είπε ο εισαγγελέας Martin Estrada.

Σύμφωνα με τον Martin Estrada, ο γιατρός Salvador Plasencia είχε πει επίσης σε έναν άλλο ασθενή τον Οκτώβριο του 2023 - τον μήνα που πέθανε ο Perry - ότι «ο Perry έβγαινε εκτός ελέγχου με τον εθισμό του».

«Παρόλα αυτά, συνέχισε να προσφέρει κεταμίνη στον κ. Perry», πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Ο Plasencia αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή 120 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών ανέφερε ότι οι γιατροί χρέωσαν στον Perry 2.000 δολάρια για ένα φιαλίδιο που κόστισε στον γιατρό Mark Chavez περίπου 12 δολάρια.

Και οι πέντε κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι αυτό που έκαναν ήταν ανήθικο και παράνομο, και μίλησαν για αυτό στις ανταλλαγές μηνυμάτων τους. Η Sangha, η «βασίλισσα της κεταμίνης» που πούλησε την παρτίδα της κεταμίνης που οδήγησε στον θάνατο του Perry, έστειλε μήνυμα στον Fleming μετά τον θάνατο του ηθοποιού, «Διαγράψτε όλα τα μηνύματά μας». Ο γιατρός Plasencia παραποίησε ιατρικά αρχεία και σημειώσεις για να προσπαθήσει να κάνει τις ενέργειές του να φαίνονται νόμιμες.

Η έρευνα οδήγησε, επίσης, σε έρευνα στο σπίτι της Jasveen Sangha, η οποία αποκάλυψε ένα «εμπόριο ναρκωτικών». Είχε 80 φιαλίδια κεταμίνης, χιλιάδες χάπια, μεθαμφεταμίνη και κοκαΐνη. Αντιμετωπίζει ελάχιστη ποινή 10 ετών και μέγιστη ισόβια κάθειρξη.

«Καταθέτοντας αυτές τις εκτεταμένες και σοβαρές κατηγορίες, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα. Εάν ασχολείστε με την πώληση επικίνδυνων ναρκωτικών, θα λογοδοτήσετε για τους θανάτους που προκαλείτε», είπε ο εισαγγελέας Martin Estrada.