Breaking News

Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές ποδοσφαίρου, ο Σουηδός  Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο πρώτος ξένος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, o Έρικσον αποκάλυψε τον Ιανουάριο του 2024 ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο και ότι πιθανότατα είχε «στην καλύτερη περίπτωση» περίπου ένα χρόνο ζωής.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη του Μπο Γκουστάβσον, ο οποίος ανέφερε ότι ο Έρικσον πέθανε το πρωί της Δευτέρας (26/8) στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του...


Μετά από μια καριέρα ως δεξιός μπακ, ο Έρικσον γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως προπονητής. Η προπονητική καριέρα του διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, κατά τις οποίες κέρδισε 18 τρόπαια με διάφορους συλλόγους στη Σουηδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.  Κέρδισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (την τελευταία έκδοση του τελευταίου τροπαίου πριν την κατάργησή του).

Αργότερα διηύθυνε τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας, του Μεξικού, των Φιλιππίνων και της Ακτής Ελεφαντοστού, καθώς και της Μάντσεστερ Σίτι και της Λέστερ στην Αγγλία. 

Συνολικά είχε προπονήσει ομάδες σε δέκα χώρες: Σουηδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αγγλία, Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα και Φιλιππίνες.


Πληροφορίες από: Guardian - wikipedia