Breaking News

Pavel Durov: Συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Παρισιού ο ιδρυτής του Telegram (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (24/8), στο αεροδρόμιο Le Bourget έξω από το Παρίσι,  o Pavel Durov, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram.

Σύμφωνα με τον Guardian, την είδηση μετέδωσε αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 TV, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Ο Durov ταξίδευε με το ιδιωτικό του τζετ, ανέφερε το TF1 στην ιστοσελίδα του, προσθέτοντας ότι είχε γίνει στόχος εντάλματος σύλληψης στη Γαλλία...


Ο 39χρονος, που φέρεται να ταξίδευε από το Αζερμπαϊτζάν, συνελήφθη περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), καθώς αποβιβαζόταν στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου. Ο Durov αναμενόταν να εμφανιστεί σε δικαστήριο την Κυριακή.

Η σύλληψή του αποτελεί πρώτο θέμα στη Ρωσία, ενώ η πρεσβεία της στο Παρίσι ζητά να μάθει τι έχει συμβεί.

Ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος συνελήφθη βάσει εντάλματος για αδικήματα που σχετίζονται με τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι δεν έλαβε μέτρα για τον περιορισμό της εγκληματικής χρήσης του Telegram: μέσω της εφαρμογής φέρεται να επικοινωνούν άτομα που διακινούν ναρκωτικά, κάνουν απάτες, ασκούν εκφοβισμό ή οργανώνουν τρομοκρατικές πράξεις...


Ο γεννημένος στη Ρωσία επιχειρηματίας, ο οποίος ζει στο Ντουμπάι, όπου εδρεύει το Telegram, έχει διπλή υπηκοότητα της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Durov, ο οποίος εκτιμάται από το Forbes ότι έχει περιουσία 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έφυγε από τη Ρωσία το 2014 αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις να κλείσουν κοινότητες της αντιπολίτευσης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VK, την οποία πούλησε.

Ο Durov και ο αδελφός του Nikolai ίδρυσαν το 2013 την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, η οποία έχει περίπου 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το Telegram προσφέρει κρυπτογραφημένα μηνύματα και οι χρήστες μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν «κανάλια» για τη γρήγορη διάδοση πληροφοριών στους ακόλουθους.

Με πληροφορίες από: The Guardian