Breaking News

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ασημένιος» ο Απόστολος Χρήστου - «Σε τρεις μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο» (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (1/8), στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Απόστολος Χρήστου έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.


Στα 200μ ύπτιο έκανε την κούρσα της ζωής του και ήταν συγκλονιστικός. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΕ, ο Απόστολος Χρήστου οδήγησε μέχρι τα τελευταία μέτρα και ήταν το αφεντικό στην κούρσα (γύρισε στο πρώτο 100άρι σε εκπληκτικό χρόνο 55.14) μέχρι λίγα μέτρα πριν το τερματισμό, όπου ήρθε ο Ούγγρος Χούπερτ Κος και τερμάτισε τελικά πρώτος με 1:54.26...


Ο Απόστολος Χρήστου πήρε τη δεύτερη θέση με 1:54.82, σημειώνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ (το είχε ο Απόστολος Σίσκος με 1:55.42 από τις 19/6/24 στο Βελιγράδι). Τρίτος ο Ρομάν Μιτιούκοφ (Ελβετία) με 1:54.85...


«Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει! Είναι απίστευτο, σε τρεις μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για το μετάλλιο. Μπήκα δυνατά από την αρχή, έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα πάρει διαφορά κι έτσι κατάφερα να πάρω το μετάλλιο. Τα έπαιξα όλα για όλα και ανταμείφθηκα», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100 μέτρα. Δεν ήταν βασικός στόχος τα 200μ και βρήκα τις δυνάμεις για να κολυμπήσω ένα απίστευτο 200άρι. Πλέον το 200άρι είναι το αγαπημένο μου!».