Breaking News

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κυνηγάκης: «Έχω χάσει τον εαυτό μου - Oι αρμόδιοι να αγαπήσουν τους αθλητές και όχι να τους βλέπουν ως εχθρούς» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη 10η θέση, με επίδοση 1:52.37.2, τερμάτισε ο Άλκης Κυνηγάκης, ο οποίος έκανε μια μεγάλη προσπάθεια την Παρασκευή (8/8) στα νερά του Σηκουάνα, στον τελικό των 10χλμ των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κορυφαίος πρωταθλητής στη μαραθώνια κολύμβηση, ο οποίος ήταν πέμπτος στο Τόκιο το 2021, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος:

«Ήμουν πολύ κακός σήμερα, δεν μπορούσα να διαχειριστώ πολλά πράγματα. Ένιωθα ψυχολογικά κουρασμένος απ' όλη αυτή τη διαδρομή. Ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία τρία χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο.

Να το πω σε εισαγωγικά, ένιωσα ότι είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου. Δουλέψαμε σοβαρά από τον Δεκέμβριο με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι τρία - τέσσερα χρόνια, στεναχωριέμαι που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου και αναγκάστηκα να αλλάξω τόσους προπονητές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Γιαννιώτη, γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος που στην ουσία έκατσε δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι κι έκανε τα πάντα για μένα. Εγώ προσπαθούσα καθημερινά, από τον Δεκέμβριο που πήγα στην Κέρκυρα, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, με όλες τις αντιξοότητες που είχα.

Δεν είχα ομάδα δίπλα μου, αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, έσφιξαν. Δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό το πράγμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να με αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτοί που με αντιμετώπισαν έτσι, το ξέρουν. Εγώ σ' αυτό το αγώνισμα έδωσα την ψυχή μου.

Δεν ήρθε το αποτέλεσμα, αλλά ξέρω μέσα μου ότι έκανα τα πάντα. Ό,τι εμπόδιο ήρθε μπροστά μου, πέρασα από μέσα του. Εάν κάτσω να γράψω βιβλίο για τα τελευταία τρία χρόνια, δε θα μπορέσετε να καταλάβετε τι έχω περάσει. Έχω χάσει τον εαυτό μου μέσα από αυτό το ταξίδι.

Εντάξει, αποτυχία... ο αθλητισμός είναι αυτός που είναι. Εγώ αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω, είναι οι αρμόδιοι να είναι πιο κοντά στους αθλητές, να τους αγαπήσουν περισσότερο και όχι να τους βλέπουν ως εχθρούς, γιατί είμαστε μία ομάδα, μία χώρα. Στα καλά και στα άσχημα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και όχι να δίνουμε "σφαλιάρες"...


Εγώ το ήπια το νερό του Σηκουάνα, μια χαρά ήταν, αν πάθω κάτι έπαθα. Έχω γευτεί χειρότερα νερά, οπότε δεν με ενόχλησε καμία στιγμή...


Πρέπει πρώτα πνευματικά να ισορροπήσω και μετά θα δούμε αν θα συνεχίσω. Πρέπει να ξεκουραστώ, να βρω μια ομάδα δίπλα μου, δεν βγαίνει έτσι όπως είμαι μόνος μου. Αν δείτε όλοι είναι σε μεγάλα γκρουπ, δουλεύουν όλοι μαζί. Δεν ξέρω τι θα γίνει.

Απευθύνω έκκληση σε όσους ακούνε, να αγαπούν τους αθλητές, να είναι δίπλα τους και όχι αντί τους. Ένα εθνόσημο είναι, είμαστε Έλληνες, στα δύσκολα θα δείξουμε ποιοι είμαστε, στα εύκολα είμαστε πανηγυρτζήδες. Να το ακούσουν αυτοί που πρέπει να το ακούσουν... Συγγνώμη για όσους απογοήτευσα, εγώ είμαι εντάξει με τον εαυτό μου γιατί ξέρω ότι πάλεψα».