Breaking News

Ντέμης Νικολαΐδης: «Το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα ήταν λάθος, αυτό διορθώνεται με τα χρόνια» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram, ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε για την ομοφυλοφιλία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής τόνισε:

«Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο αν υπήρχε χώρος για γκέι άνδρα στα αποδυτήρια μίας ομάδας; Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Τώρα που με ρωτάς, δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι. Από την άλλη, όμως, πάντα είχα φίλους γκέι. Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σeξουαλικές προτιμήσεις ενός ανθρώπου, οπότε δεν το είχα στο μυαλό μου.

Απαντώντας μετά από χρόνια, θα πω ότι ήταν δύσκολο. Γιατί το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα, κυρίως, που ζω, δεν ήταν σωστό. Ήταν λάθος και αυτό διορθώνεται με τα χρόνια. Έχει διορθωθεί και φαντάζομαι ότι θα διορθωθεί στο μέλλον και ακόμη περισσότερο. Ήταν πρόβλημα. Το φαντάζομαι. Μόνο να το φανταστώ μπορώ. Μπορεί να είναι και τώρα πρόβλημα.

Στατιστικά αν το πάρουμε, θα υπάρχουν (γκέι ποδοσφαιριστές), αλλά δεν τολμούν να το πουν, γιατί η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη. Το ποδόσφαιρο στο μυαλό μας είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με σκληρότητα. Και το λάθος πρότυπο έχει να μας πει ότι οι γκέι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο άθλημα, θαρρείς και οι γκέι άνθρωποι δεν γυμνάζονται ή δεν είναι δυνατοί ας πούμε.

Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σίγουρα,  όμως, θα ξεπεραστεί και αυτό έχει να κάνει με τις προκαταλήψεις μας, οι οποίες θα αλλάξουν. Το πιο δημοκρατικό σπορ που είναι το ποδόσφαιρο, όπως πάντα λέω, θα είναι 100% δημοκρατικό μετά από αυτό».