Breaking News

Μίλτος Τεντόγλου: «Θέλω να βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου - Ελπίζω να κρατήσω τη σημαία στο Λος Άντζελες»

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λίγες ώρες μετά από την απονομή του χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων, ο  Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε την Πέμπτη (8/8) προσκεκλημένος στην Adidas, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, ο δις “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους όπως ήταν λογικό τράβηξε το ενδιαφέρον Ελλήνων αλλά και ξένων δημοσιογράφων και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

«Ήταν ένα δύσκολος αγώνας, με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις, ήταν ένας σκληρός τελικός. Η πίεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πραγματικά υψηλή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω κάτι μεγάλο», τόνισε σχετικά με τον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Όσο για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που καταφέρνει να κατακτήσει δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, απάντησε: «Αυτό είναι απίστευτο. Έχουμε πολλούς θρύλους και πολλούς σπουδαίους αθλητές στην ιστορία μας, οπότε το να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς και να είμαι ένας από αυτούς είναι εκπληκτικό για εμένα. Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέρνω αυτό και που κάνω περήφανη τη χώρα μου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για τη χώρα μου, γιατί οι Έλληνες τους εφηύραν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Είναι πολύ υψηλή, γιατί όλοι εδώ προσδοκούν να αποδώσεις καλά. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά το διαχειρίζομαι».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφερε να βγάλει ένα μεγάλο άλμα σε έναν ακόμη τελικό είπε: «Έγινε γιατί έχω δουλέψει πολύ. Έχω μεγάλη πίστη στον εαυτό μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία για εμένα. Ξέρω τι είμαι ικανός να πετύχω. Απλά προσπάθησα να αποδώσω. Συγκεντρώθηκα, δεν άκουγα τίποτα και απλά πραγματοποίησα το άλμα».

Ο Τεντόγλου έχει αποδείξει ότι είναι ένας ψύχραιμος αθλητής που μπορεί να αντιδράσει ακόμη και στο τελευταίο άλμα του αγώνα. Σχετικά με αυτό είπε: «Το έχω ξαναπεί, το τελευταίο άλμα είναι συνήθως ένα πάρα πολύ καλό άλμα. Αυτό συμβαίνει γιατί η αδρεναλίνη είναι τόσο υψηλή και φρόντισα να κερδίσω τα προηγούμενα 20 παιχνίδια στην τελευταία μου προσπάθεια. Σε αυτή, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Είναι κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό».

Ερωτηθείς για το πώς διατηρεί το κίνητρο του, απάντησε: «Προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι, πάντα θέλω να βρίσκω τρόπους για να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Φυσικά αγαπώ και το άθλημά μου και προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Συμμετέχω σε κάθε διοργάνωση, δεν παραβλέπω καμία. Ανοιχτός, κλειστός στίβος, τα πάντα. Το κάνω γιατί αγαπώ αυτό που κάνω, αγαπώ τη δουλειά μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορώ να φτάσω τόσο ψηλά. Κρατάω όλους τους τίτλους τώρα, οπότε θα προσπαθήσω να τους υπερασπιστώ. Κρατάω κάθε τίτλο για έναν χρόνο τώρα και θα προσπαθήσω να συνεχίσω να το κάνω».

Στην ερώτηση για το τι είναι πιο σημαντικό για εκείνον, να κρατά τη σημαία ή να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, απάντησε: «Για εμένα είναι να βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου. Γιατί μαζί με αυτό, έρχεται και το άλλο κομμάτι, το να κρατάω τη σημαία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι στην κορυφή και να κάνω τη χώρα που υπερήφανη. Φυσικά και θέλω να κρατήσω τη σημαία, ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να το κάνω στο Λος Άντζελες. Θέλω να το κάνω, θέλω να κρατήσω τη σημαία στην τελετή έναρξης, αν γίνεται φυσικά».

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με αυτή στο Παρίσι, δήλωσε: «Νομίζω ότι ήταν καλύτερα από τους Αγώνες του Τόκιο, γιατί εκεί έκανα μόνο ένα πραγματικά καλό άλμα. Όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν τόσο καλά. Αυτή τη φορά ήμουν καλός σε κάθε προσπάθεια που έκανα από την αρχή μέχρι το τέλος».

Μαζί του στην εκδήλωση ήταν και ο 19χρονος Ιταλός Ματία Φουρλάνι, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι.