Breaking News

«Έφυγε» η σπουδαία ηθοποιός Gena Rowlands (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 94 ετών η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Gena Rowlands, γνωστή για τους ρόλους της - μεταξύ άλλων - στις ταινίες "A Woman Under the Influence" (1974), "Another Woman" (1988) και "The Notebook" (2004).

Σύμφωνα με το Deadline, η Gena Rowlands άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Τετάρτης (14/8) στο σπίτι της, στο Indian Wells της Καλιφόρνια, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της...


Αν και δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου, η ηθοποιός έδινε μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, όπως και στον ρόλο της στην ταινία "The Notebook" (2004)...


Η Gena Rowlands, που γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1930, ήταν βραβευμένη με 2 Χρυσές Σφαίρες και με 4 Βραβεία Έμμυ.

Πρωταγωνίστησε σε 10 ταινίες του εκλιπόντα συζύγου της, John Cassavetes και προτάθηκε για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της σε 2 από αυτές: "A Woman Under the Influence" (1974) και "Gloria" (1980). Αποσύρθηκε από το Χόλιγουντ το 2015.

Γεννημένη στην Κάμπρια του Ουισκόνσιν, η Rowlands μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway στο έργο "The Seven Year Itch". 

Η ηθοποιός έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο "The High Cost of Loving" (1958) και στη συνέχεια έπαιξε σε πολλές ταινίες. Η τελευταία της συμμετοχή στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία "Six Dance Lessons in Six Weeks" (2014).

Η Gena Rowlands έκανε guest εμφανίσεις σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Το 1967 είχε παίξει σε 39 επεισόδια της σειράς "Peyton Place". Η τελευταία της εμφάνιση σε τηλεοπτική παραγωγή ήταν το 2014 στο "NCIS: Naval Criminal Investigative Service".

To 2015, έλαβε ένα τιμητικό βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, στα Governors Awards...


Η Rowlands υπήρξε παντρεμένη με τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη, ηθοποιό και σεναριογράφο John Cassavetes (Τζον Κασσαβέτη) από το 1954 έως και το θάνατό του το 1989. Απέκτησαν τρία παιδιά που ακολούθησαν και τα τρία τα βήματα των γονιών τους στο χώρο του κινηματογράφου.

Η ηθοποιός άφησε πίσω της τα παιδιά της Nick, Alexandra και Zoe Cassavetes, όπως και τον σύζυγό της Robert Forrest, με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 2012...


Πληροφορίες από: Deadline - wikipedia - IMDb