Breaking News

Γ. Φουντούλης: «Υπάρχει πικρία, μαρτύριο οι τελευταίες ημέρες - Ήρθαμε με την πίστη ότι μπορούμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ο Γιάννης Φουντούλης, μετά τη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, με την οποία κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αρχηγός της Εθνικής πόλο δήλωσε:

«Προφανώς υπάρχει πικρία (που δεν πήραμε μετάλλιο). Αυτές οι τελευταίες 4-5 ημέρες είναι πραγματικά πολύ δύσκολες. Είναι μαρτύριο το να βρίσκεσαι εδώ για να παίξεις αυτά τα παιχνίδια, ενώ γνωρίζεις ότι μπορείς να φτάσεις μέχρι τον τελικό.

Τον τελευταίο χρόνο η ομάδα έχει περάσει από περίεργες καταστάσεις. Πέρυσι η ομάδα έφτασε ελάχιστα από την κορυφή του κόσμου. Μέσα στη χρονιά δεν βρεθήκαμε στα μετάλλια για κάποιες συγκυρίες και ήρθαμε εδώ με την πίστη ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το χρυσό μετάλλιο. Παρότι στο Τόκιο πήραμε μετάλλιο, πιστεύω ότι εδώ ήμασταν πιο κοντά στην κατάκτηση του χρυσού.

Αποκλειστήκαμε από την τετράδα από τη Σερβία, με μία φάση που γίνεται μία στο εκατομμύριο. Έτυχε σε εμάς και ήταν πολύ δύσκολο να το δεχτούμε, αλλά σηκώσαμε κεφάλι και παίξαμε μέχρι το τέλος για τη χώρα μας...


Έχω πάρα πολλές σκέψεις το τελευταίο διάστημα, όταν ένας αθλητής παίζει στο κορυφαίο επίπεδο δεν θεωρώ ότι είναι επιλογή να απέχει από την Εθνική ομάδα. Όλοι πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι και ο προπονητής να επιλέγει τους καλύτερους. Δε θέλω να είμαι στην ομάδα απλώς με τον ρόλο του αρχηγού, θέλω να είμαι πρωταγωνιστής. Αν μου ζητηθεί, θα είμαι πάντα πρόθυμος να τιμήσω αυτό το σκουφάκι, αν όχι η επόμενη γενιά έχει όλα τα φόντα να φέρει στην Ελλάδα αυτό που δεν καταφέραμε μέχρι τώρα».