Breaking News

Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Παραδόθηκε ο δράστης του μακελειού στο Ζόλινγκεν - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας 26χρονος άνδρας ομολόγησε ότι ευθύνεται για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας.


Ο δράστης σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ, ανάμεσά τους οι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι Αρχές ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής (25/8) ότι ένας 26χρονος Σύρος τέθηκε υπό κράτηση.

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς του Ντίσελντορφ ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι ο ύποπτος παραδόθηκε και παραδέχθηκε το έγκλημά του. «Η εμπλοκή αυτού του ατόμου βρίσκεται υπό εντατική έρευνα», πρόσθεσαν.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο φερόμενος ως δράστης, ο 26χρονος Σύρος, βρίσκεται υπό κράτηση μετά από ανθρωποκυνηγητό...


Οι Αρχές τόνισαν ότι ο ύποπτος συνδέεται με ένα σπίτι για πρόσφυγες στο Ζόλινγκεν, το οποίο ερευνήθηκε το Σάββατο.

Το Der Spiegel, επικαλούμενο ανώνυμες αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι τα ρούχα του υπόπτου είχαν λερωθεί με αίμα. Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη αναφορά.

Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος. Συγκεκριμένα, σε δήλωση στον λογαριασμό του στο Telegram το Σάββατο, περιέγραψε τον άνδρα που πραγματοποίησε την επίθεση ως «στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους». 

«Εκτέλεσε την επίθεση ως εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και παντού» ανέφερε, ωστόσο δεν παρείχε καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό του και δεν είναι σαφές πόσο στενή είναι η σχέση μεταξύ του δράστη και του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέντρικ Βιστ, είχε χαρακτηρίσει το Σάββατο την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια».