Breaking News

Connie Chiume: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του «Black Panther» (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πέθανε σε ηλικία 72 ετών η Connie Chiume, η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός που ήταν γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία "Black Panther" των Marvel Studios και στο σίκουελ "Black Panther: Wakanda Forever".

Σύμφωνα με το Deadline, η Connie Chiume έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (6/8) σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η οικογένειά της ανακοίνωσε τον θάνατο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ηθοποιός άφησε πίσω της τρία παιδιά και πέντε εγγόνια...


Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής απέτισε φόρο τιμής στην Chiume, αναφέροντας στο X: «Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της πολυβραβευμένης και θρυλικής ηθοποιού Connie Chiume. Το εξαιρετικό έργο της θα το θυμόμαστε για πάντα...».


Η Connie Chiume γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1952 ως Gabisile Connie Chiume στο Welkom στην επαρχία Free State της Νότιας Αφρικής. Αργότερα σπούδασε νοσοκόμα και μετά δασκάλα, δύο από τις περιορισμένες επιλογές που είχαν οι μαύροι Νοτιοαφρικανοί υπό το Απαρτχάιντ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 εντάχθηκε σε ένα μουσικό συγκρότημα, προτού συμμετάσχει στο μιούζικαλ της Νότιας Αφρικής "Ipi Ntombi". Ακολούθησαν άλλες εμφανίσεις της στη σκηνή, όπως "Porgy and Bess" και "The Little Shop of Horrors".

Επιστρέφοντας στη Νότια Αφρική, μετά την πτώση του Απαρτχάιντ, εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες πριν από την επιτυχία της στο Χόλιγουντ στην ταινία "Black Panther" (2018), όπου υποδύθηκε τη Zawavari, πρεσβυτέρα της φυλής στο φανταστικό βασίλειο της Wakanda.

Η κριτική και η ανταπόκριση του κοινού ήταν υπεραρκετή για να δικαιολογήσει την επιστροφή της στο "Black Panther: Wakanda Forever" (2022)...


Η Connie Chiume έπαιξε, μεταξύ άλλων, στις σειρές "Queen Sono" (3 επεισόδια, 2020), "Rhythm City" (101 επεισόδια, 2007-2015) και "Housekeepers" (18 επεισόδια, 2018-2022), ενώ την τρέχουσα χρονιά εμφανίστηκε και στη σειρά "Soon Comes Night".

Έπαιξε στη μουσική ταινία της Beyonce "Black Is King" (2020), ενώ συμμετείχε σε πολλές άλλες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως "Country of My Skull" (2004), "Fanie Fourie's Lobola" (2013), "Losing Lerato" (2013), "Blessers" (2019), "Seriously Single" (2020) και "Jewel" (2022).

Η τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία "Heart of the Hunter", η οποία κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου 2024.

Πληροφορίες από: Deadline - IMDb