Breaking News

Το ξέσπασμα της Κέιτλιν Τζένερ: «Αυτό είναι ντροπή, όχι άνδρες στα γυναικεία αθλήματα» (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Κέιτλιν Τζένερ ξέσπασε, μέσω social media, με αφορμή τον αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πυγμάχου Ιμάνι Κελίφ, η οποία «λύγισε» σε μόλις 46 δευτερόλεπτα την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι.

Αντιδράσεις στα social media - και όχι μόνο - έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αγωνίζονται δύο interseχ πυγμάχοι, η Ιμάν Κελίφ από την Αλγερία και η Λιν-Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν, οι οποίες κατηγορούνται ότι είναι άντρες (έχουν ανδρικά χρωμοσώματα).

Η Αμερικανίδα τηλεπερσόνα Κέιτλιν Τζένερ είναι πρώην πρωταθλήτρια στο δέκαθλο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, που έγιναν στο Μόντρεαλ, κέρδισε (ως Μπρους) χρυσό μετάλλιο.

Απαντώντας σε ανάρτηση της Αγγλίδας συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η Τζένερ έγραψε: «Αυτό είναι ντρoπή! ΝΤΡOΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Όχι άνδρες στα γυναικεία αθλήματα!».

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - που έγινε διάσημη για τη συγγραφή της σειράς Χάρι Πότερ - είχε γράψει: «Θα μπορούσε κάποια εικόνα να συνοψίσει καλύτερα το νέο μας κίνημα για τα δικαιώματα των ανδρών; Το μειδίαμα ενός αρσενικού που ξέρει ότι προστατεύεται από ένα μισογυvιστικό αθλητικό κατεστημένο που απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας, την οποία μόλις χτύπησε στο κεφάλι και της οποίας τις φιλοδοξίες ζωής μόλις διέλυσε».


Σε άλλη ανάρτησή της η Κέιτλιν Τζένερ σημείωσε, παραπέμποντας σε δημοσίευμα της Daily Mail: «Το λέω εδώ και χρόνια. Οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα, τελεία. Το να παρακολουθείς τι επέτρεψε η ΔΟΕ να συμβεί στην πυγμαχία είναι ΝΤΡOΠΗ! Ντροπή στη ΔΟΕ που αφήνει τους άνδρες να αγωνίζονται σε αγώνες πυγμαχίας γυναικών!».


H Κέιτλιν Τζένερ έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από το οικογενειακό ριάλιτι "Keeping Up with the Kardashians" ως σύζυγος της Κρις Τζένερ. Τον Απρίλιο του 2015, αποκάλυψε την επιθυμία να προχωρήσει σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου, αλλάζοντας όνομα από Μπρους σε Κέιτλιν. Η πρώτη επίσημη φωτογράφιση ως γυναίκα, έγινε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, με το εξώφυλλο στο περιοδικό Vanity Fair ενώ το όνομα και η αλλαγή φύλου έγιναν επίσημα στις 25 Σεπτεμβρίου.