Breaking News

Tour de France: Νικητής ο Tadej Pogacar (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο 
Σλοβένος Tadej Pogacar στέφθηκε νικητής του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας για 3η φορά από το 2020.

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας, γνωστότερος ως Tour de France, είναι η πιο γνωστή διεθνής αθλητική διοργάνωση της ποδηλασίας και η σημαντικότερη διοργάνωση ανοιχτού δρόμου. Μαζί με το Γύρο της Ιταλίας και το Γύρο της Ισπανίας, είναι μια από τις τρεις βασικές διοργανώσεις (και η μεγαλύτερη σε διάρκεια) της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (Union Cycliste Internationale).

O Tadej Pogacar (Ταντέι Πογκατσάρ) στέφθηκε χθες (21/7) νικητής του Ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας για 3η φορά από το 2020...


Όπως μετέδωσε το Euronews, ο Σλοβένος αθλητής επικράτησε, τερματίζοντας πρώτος για έκτη φορά στο φετινό Tour. Στο έκτο του νικηφόρο ετάπ, ο Pogacar ολοκλήρωσε την τελική χρονομέτρηση σε 45 λεπτά και 24 δεύτερα και άφησε πίσω του τους Jonas Vingegaard και Remco Evenepoel, ενώ ο Mark Cavendish εγκατέλειψε.

Για πρώτη φορά στα 121 χρόνια του Tour de France ο τερματισμός του αγώνα έγινε στη Νίκαια και όχι στο Παρίσι, λόγω των μέτρων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες...


Να σημειωθεί ότι ο Ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας θεωρείται μια από τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις. Μάλιστα, στο παρελθόν έχουν συμβεί και μερικοί θάνατοι ποδηλατών. Το 2017 είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία που δημοσίευσε ο ποδηλάτης Paweł Poljanski, μετά από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε.