Breaking News

Τελικός Προολυμπιακού Τουρνουά - Live στην ΕΡΤ1: Ελλάδα - Κροατία (7/7, 21:00)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει την Κροατία στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο αγώνας Ελλάδα - Κροατία, που θα διεξαχθεί απόψε, Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 21:00, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1. Το έπαθλο για τον νικητή είναι μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική ομάδα, μετά την επιβλητική νίκη με 96-68 στον χθεσινό ημιτελικό απέναντι στη Σλοβενία, καλείται να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο που τη χωρίζει από την πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και συνολικά πέμπτη στην ιστορία της. Ο Βασίλης Σπανούλης δε θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Στον αντίποδα η Κροατία, που επικράτησε δύσκολα με 80-77 της Δομινικανής Δημοκρατίας στον δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου, διεκδικεί την πέμπτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτη από το 2016 στη Βραζιλία.

Τι «δείχνει» η προϊστορία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΚ, Ελλάδα και Κροατία έχουν συναντηθεί 24 φορές σε επίπεδο Ανδρών, με την ελληνική ομάδα να έχει 14 νίκες. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν στη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ 2022, ενώ σε επίπεδο Προολυμπιακών Τουρνουά είχαν αναμετρηθεί το 1992 στη Μούρθια και το 2016 στο Τορίνο, με τους Κροάτες να έχουν δύο νίκες.