Breaking News

Τάσος Χαλκιάς για Πέτρο Φιλιππίδη: «Αν αθωωθεί θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του, είναι κρίμα που δεν είναι στο θέατρο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στον Πέτρο Φιλιππίδη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τάσος Χαλκιάς. Ο δημοφιλής ηθοποιός είπε στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι»:

«Όπως αποδεικνύεται, ο καθένας μπορεί να παίξει στην Επίδαυρο. Για εμένα είναι μετρημένοι στα 5 δάχτυλα αυτοί που μπορούν να παίξουν στην Επίδαυρο, άλλο ποιοι πάνε. Πήγαν πολλοί, αλλά μπόρεσαν; Εδώ και πολλά χρόνια διαμαρτυρόμαστε για την ύπαρξη "καλλιτεχνικής αστυνομίας", αλλά δεν την έφτιαξαν ποτέ. Υπάρχει δημοτική αστυνομία, δε θα υπάρχει καλλιτεχνική; Ο καθένας παίρνει τον ρόλο του "παραμάσχαλα" και τρέχει να τον δουν και οι άλλοι.

Η τραγωδία δεν είναι θεατρικό είδος, είναι μία ιδιαίτερη θεατρική σπουδή. Είναι μία αρχαία ελληνική κληρονομιά. Αυτό δεν το έχει πάρει κανείς χαμπάρι, ούτε το υπουργείο Πολιτισμού. Δεν είμαι καθόλου σύμφωνος με το γεγονός ότι οι ηθοποιοί επιλέγονται για να παίξουν στην Επίδαυρο με βάση τους followers τους.

Αν κάποιος μαθητής μου στη δραματική σχολή δεν έχει ταλέντο, θα του το έλεγα. Είναι "έγκλημα" να παρασύρεις έναν άνθρωπο σε έναν χώρο, όπου δεν πρόκειται να αποδώσει λόγω της έλλειψης ταλέντου, που είναι πρωταρχικό στοιχείο. Προϋπόθεση για να γίνει κάποιος ηθοποιός είναι το ταλέντο, μετά η δουλειά και οι γνωριμίες...


Τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον περιμένει ακόμα μία δίκη και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα δούμε αν θα επιστρέψει στο θέατρο και πώς. Αν ο Πέτρος αθωωθεί και αποδειχθεί ότι όλο αυτό ήταν μία σκευωρία, θα ξανασυνεργαζόμουν μαζί του, γιατί είναι μία πολύ καλή μονάδα του ελληνικού θεάτρου. Είναι κρίμα που δεν είναι στο θέατρο, αν και ίσως ο ίδιος φταίει γι' αυτό, αν όντως φταίει. Δεν ξέρω πόσο λείπει από το θέατρο, θα πρέπει να το δούμε με βάση τους... followers!».