Breaking News

Κ. Σακελλαροπούλου για δεύτερη θητεία: «Θα κάνω το καθήκον μου μέχρι την τελευταία μέρα, άλλοι εκλέγουν Πρόεδρο» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης (23/7) τη συνέντευξη που παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη Μεταπολίτευση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τις μεγάλες επιτυχίες της Ελλάδας τα τελευταία 50 έτη, καθώς και για τις προκλήσεις του Ελληνισμού τα επόμενα χρόνια...


Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μιας δεύτερης θητείας, ενώ αναφέρθηκε στο δικό της προσωπικό αποτύπωμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

• Θα επιθυμούσατε μία 2η θητεία στο Προεδρικό Μέγαρο ή θεωρείτε ότι έχει κλείσει ένας κύκλος;

«Εγώ αυτό που επιθυμώ είναι μέχρι την τελευταία μέρα, τον Μάρτιο του '25, να κάνω το καθήκον μου, αυτό που περιγράφεται και αυτό που έχω σχεδιάσει εγώ προσπαθώντας να ανταποκριθώ. Προσπαθώ, λοιπόν, να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο. Όπως δεν με είχε απασχολήσει η πρώτη θητεία - έτσι κι αλλιώς είναι αποφάσεις άλλων θεσμικών οργάνων με τα δικά τους κριτήρια -, επομένως δεν βρίσκω τον λόγο να με απασχολήσει κάτι πέρα από αυτό».

• Σας απασχολεί το ζήτημα της δικής σας προσωπικής υστεροφημίας;

«Οποιοσδήποτε κατέχει μια δημόσια θέση πρέπει να τον απασχολεί το αποτύπωμα που θα αφήσει, γιατί είμαστε όλοι στη θέση που ο καθένας καλείται να υπηρετήσει για το συλλογικό καλό. Επομένως, αυτό πρέπει να μας απασχολεί και εκεί πρέπει να κατατείνει η προσπάθεια του καθενός. Να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί, να επιτελεί το καθήκον του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για να μείνει κάτι, αυτό που τελικά θα εκτιμήσει η κοινωνία και θα αποτυπώσει η ιστορία».