Breaking News

«Rust» - Alec Baldwin: Ξέσπασε σε δάκρυα μετά την αθώωσή του - Η αγκαλιά με την σύζυγό του (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μια δραματική τροπή των γεγονότων, η δίκη του Alec Baldwin για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Halyna Hutchins κατέληξε σε αθώωση του ηθοποιού.

Τον Οκτώβριο του 2021, είχε συγκλονίσει το Hollywood το περιστατικό στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust», που πραγματοποιούνταν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού και συγκεκριμένα στο αγρόκτημα Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε. Ο Alec Baldwin είχε πυροβολήσει με το όπλο που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει άθελά του τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Halyna Hutchins, ενώ τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης Joel Souza.

Αν και τον Απρίλιο του 2023, είχαν αποσυρθεί οι κατηγορίες κατά του Alec Baldwin, τελικά κατηγορήθηκε τον Ιανουάριο του 2024 για ανθρωποκτονία από αμέλεια (χρήση πυροβόλου όπλου από αμέλεια) ή εναλλακτικά, για ανθρωποκτονία από αμέλεια (χωρίς τη δέουσα προσοχή ή περίσκεψη). 


Η δίκη άρχισε την περασμένη Τετάρτη (10/7) και ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή (12/7). Σύμφωνα με το Deadline, η δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου του Νέου Μεξικού, Mary Marlowe Sommer, απέρριψε την υπόθεση, λόγω απόκρυψης «κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων»...


Η δικαστής συμφώνησε με τους δικηγόρους του Baldwin, οι οποίοι είχαν καταθέσει πρόταση για απόρριψη της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς δεν παρέδωσαν σωστά αποδεικτικά στοιχεία.

«Η πολιτεία είχε επανειλημμένα δηλώσει στην υπεράσπιση και στο δικαστήριο ότι συμμορφωνόταν με όλες τις υποχρεώσεις αποδεικτικών στοιχείων. Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις τους, συνέχισαν να αποτυγχάνουν να αποκαλύπτουν κρίσιμα στοιχεία... Η απόκρυψη αυτών των πληροφοριών από το κράτος ήταν εσκεμμένη και σκόπιμη» είπε, μεταξύ άλλων, η Mary Marlowe Sommer...


Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, ο 66χρονος Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός ξέσπασε σε δάκρυα. Αγκάλιασε τους δικηγόρους του, ενώ έπεσε στην αγκαλιά της 40χρονης συζύγου του, Hilaria, η οποία δεν έκρυψε τη συγκίνησή της...


Η Hannah Gutierrez Reed κρίθηκε υπεύθυνη, εν μέρει, για τον θάνατο της Halyna Hutchins. Η οπλουργός της ταινίας καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε 18 μήνες φυλάκιση. Ωστόσο οι δικηγόροι της σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για την αποφυλάκισή της το συντομότερο δυνατόν.

Να σημειωθεί ότι ο Alec Baldwin είχε γίνει μπαμπάς για 8η φορά τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν η Hilaria έφερε στον κόσμο την κορούλα τους. Ο Baldwin έχει μία κόρη από τον πρώτο γάμο του με την ηθοποιό Kim Basinger. Στις 30 Ιουνίου 2012 παντρεύτηκε την Hillary "Hilaria" Thomas, που είναι εκπαιδεύτρια γιόγκα, επιχειρηματίας, podcaster και συγγραφέας. Με την 40χρονη Hilaria έχει 7 παιδιά.