Breaking News

Περικλής Λιανός: Όταν τον διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο - «Δεν επιτρέπεται να είσαι δικηγόρος και ηθοποιός» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action 24 ήταν καλεσμένος ο Περικλής Λιανός. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εποχή που τον διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο, καθώς ασκούσε παράλληλα και το επάγγελμα της υποκριτικής. Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνέντευξης, είπε στην  Αθηναΐδα Νέγκα:

«Στη Νομική δεν πέρασα άσχημα, ωστόσο μπήκα παράλληλα και στη Δραματική Σχολή, με μία εβδομάδα διαφορά. Όλο το ενδιαφέρον μου ήταν για τη Δραματική Σχολή.

Εγώ σαν άνθρωπος - μάλλον φταίει και το ζώδιο - θέλω να κάνω τον κύκλο, δεν μου αρέσει να τα παρατάω τα πράγματα. Πρέπει να γίνει ο κύκλος γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει η ζωή. Τελείωσα τη Νομική και έκανα άσκηση στον Δικηγορικό Σύλλογο. Δικηγόρησα κανονικά, πήγαινα στα δικαστήρια. Δεν πρόλαβα πολλά γιατί έπαιζα στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Όταν έκανα τη σειρά "Λαβ Σόρρυ", πήγα να πάρω μέρισμα. Δεν επιτρέπεται να είσαι δικηγόρος και ηθοποιός, είναι ασυμβίβαστο. Όταν δίνεις για να γραφτείς στον Δικηγορικό Σύλλογο, υπογράφεις κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις, όπου δεν εμπίπτεις σε κάποια άρθρα του κώδικα δικηγόρων. Δεν πρέπει να είσαι δημόσιος υπάλληλος, ηθοποιός και έμπορος...


Μετά πάνω σε αυτό βασίστηκα και με διέγραψαν αναδρομικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Από κακές συμβουλές δεν είχα γραφτεί στο Ταμείο Νομικών και μου ήρθε το 1996 ένα μπουγιουρντί εκατομμύρια. Γιατί από το 1991 που γράφτηκα μέχρι το 1996, υπήρξαν προσαυξήσεις και έπαθα σοκ. Όταν πήγα στον Δικηγορικό Σύλλογο, μου είπαν να "πατήσω" στο ό,τι είμαι ηθοποιός για να με διαγράψουν».